Георги Свиленски: Атанас Зафиров е предател

0
Вътрешните борби в БСП продължават
Вътрешните борби в БСП продължават Снимка: Bulgaria ON AIR

Вътрешните борби в БСП продължават

Политическата ситуация в Българската социалистическа партия (БСП) продължава да е напрегната, като един от водещите политици в партията, Георги Свиленски, отправи остри критики към временно изпълняващия функциите председател на БСП, Атанас Зафиров. В интервю за предаването „Денят ON AIR“ Свиленски определи Зафиров като предател и незаконен лидер на партията, подчертавайки, че неговото поведение и действия са вредни за БСП.

Свиленски заяви, че Атанас Зафиров е формирал всички важни решения, които БСП е вземала, но само няколко минути след като подаде оставка, той се е видял като нов лидер на партията. „Когато нямате доверие на даден човек, няма как да му дадете пълномощно“, подчерта Свиленски. Той допълни, че Зафиров е подал документ с невярно съдържание, че е председател на партията, което според Свиленски не отговаря на истината. В резултат на това е подадена жалба в съда.

В своето изказване Свиленски не пропусна да отбележи, че вината за ситуацията в БСП частично се дължи на бившата председателка Корнелия Нинова, която, според него, дълго време е търпяла предатели около себе си. Той добави, че Нинова е трябвало да подаде оставка по-рано, за да разбере, че тези хора не работят в интерес на партията, а в свой собствен интерес.

Свиленски също така подчерта, че БСП няма риск да не бъде регистрирана за предстоящите избори и че партията ще участва с пълни листи във всички 31 избирателни района. Въпреки това, той изрази съмненията си, че с Атанас Зафиров начело, партията няма да успее да влезе в парламента. „Проблемът е, че с изпълняващ функциите Зафиров БСП няма да влезе в парламента. Това го казват и социолозите“, настоя Свиленски.

Той завърши своето изказване с критика към Зафиров за неговото поведение спрямо Върховния касационен съд, като го обвини в опит за натиск върху съдебната система. Свиленски подчерта, че БСП иска независима съдебна система и че трябва да се спазват правилата и законите.

Тези вътрешни борби в БСП предизвикват сериозни въпроси за бъдещето на партията, която е в процес на преход след оставката на Корнелия Нинова. Как ще се развие ситуацията и какъв ще бъде крайният резултат от съдебните спорове и вътрешните конфликти, остава да видим в близките месеци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари