Кольо Колев: Конфликтите в ДПС и БСП отразяват глобалното политическо напрежение

0
Социологът коментира процеси, които рушат политическите партии у нас и по света
Социологът коментира процеси, които рушат политическите партии у нас и по света Снимка: БГНЕС

Социологът коментира процеси, които рушат политическите партии у нас и по света

Разцеплението в политическите редици на Движението за права и свободи и на Българската социалистическа партия сигнализира за по-дълбоки процеси, свързани със заличаването на традиционните политически структури. Това мнение изрази социологът Кольо Колев в интервю за БНР.

Според Колев, този феномен не е само специфичен за България, а е по-скоро симптом на глобалните геополитически промени, които водят до объркване и несигурност. „Единственото успокоение е, че това не е характерно само за България, а е част от глобалното безумие, съпътстващо геополитическото пренареждане“, коментира той.

Във връзка с подписаното коалиционно споразумение между БСП и 15 леви партии за общо участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, Колев изрази своята оценка, като го нарече „важна стъпка, но недостатъчна“. Той подчерта, че Левицата все още е в разпокъсано състояние, като основната вина за това носи Корнелия Нинова, която според него е допринесла значително за отслабването на единството в партията.

Относно ДПС, Колев определи вътрешнопартийните борби като „безумни“, с риск конфликтът да премине в етническа плоскост. „Българите искат да ни отнемат партията, ще кажат част от българските турци“, предупреди той за потенциалната опасност.

Основен проблем, по думите на социолога, е липсата на ясни политически послания към избирателите. „В политическата битка липсва основното – офертата към избирателите“, посочи Колев, отбелязвайки, че все повече хора се дистанцират от повърхностния характер на текущите политически дебати. Той смята, че на предстоящите избори политиците ще разчитат повече на емоционален избор от страна на избирателите, отколкото на информирано решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    В смисъл
    еврейски му работи
  • 1
    1
    Сопола
    Боко се кълнеше, че не бил откраднал и една стотинка... Сега пък Шиши казва, че не дължи дори и една стотинка към някоя банка. Шкембета се правят с милиарди, а не с жълти стотинки...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари