Илияна Йотова: Партиите трябва да предлагат нови решения, не съдебни дела

0
Илияна Йотова: Партиите трябва да предлагат нови решения, не съдебни дела
Илияна Йотова: Партиите трябва да предлагат нови решения, не съдебни дела Видео: NOVA

Вицепрезидентът отправя критики към вътрешнопартийните спорове

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази надежда, че България няма да създаде прецедент за избори, различни от тези след 1989 година, като коментира текущите политически процеси в БСП и ДПС. По нейните думи страната отдавна е в политическа криза, която е изтощила избирателите и забавя реалната кампания.

„Надявам се да не стигнем до момент, в който основният въпрос на изборите няма да бъде кой ще спечели и как, а кой държи печата на определена политическа формация,“ заяви Йотова, визирайки настоящата несигурност в политическите среди.

Относно последното решение на Върховния касационен съд, според което Корнелия Нинова е отстранена като лидер на БСП, а Атанас Зафиров е потвърден като представляващ партията, Йотова коментира: „Това разреши един проблем. Надявам се, че ще се стигне до сериозен обединителен процес вляво. Убедена съм, че голяма част от настоящата криза можеше да бъде избегната, ако имаше силна и единна лява партия с ясна алтернатива.“

Що се отнася до ДПС, вицепрезидентът подчерта, че вместо да се фокусира върху политическите си идеи и либерални решения, вниманието е насочено към въпроса кой държи подписа на партията. Тя посочи, че разрешаването на вътрешните конфликти на партията е оставено на съдебни и административни решения, което води до липса на истински политически дебат.

Въпреки трудностите, Йотова остава вярваща в способността на българските институции да се справят със ситуацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари