Корнелия Нинова: Олигархията и задкулисието се върнаха в БСП!

1
Валят заявления от цялата страна за напускане на партията на цели структури
Валят заявления от цялата страна за напускане на партията на цели структури

Валят заявления от цялата страна за напускане на партията на цели структури

Председателят на БСП в оставка, Корнелия Нинова, направи остро изказване в ефира на предаването „Лице в лице“ по bTV, обвинявайки партията в завръщане на милионерите, олигархията и задкулисието в редиците ѝ. Повод за това е вчерашното (1 септември) заседание, на което тя беше изключена от партията. Според Нинова, това решение е било манипулирано от Кирил Добрев, когото тя свърза с контрабандата и енергийни проекти.

Нинова настоява за конгрес, на който да бъде официално освободена, като подчертава, че вчерашните решения са нелегитимни поради липсата на кворум. Тя изтъкна, че все още е председател според актуалното състояние, издадено от съда, и категорично отказва да предостави пълномощие на Атанас Зафиров да представлява БСП, тъй като смята това за равно на предаване на властта на Кирил Добрев.

Председателят в оставка изрази опасения, че при подобен развой на събитията, Добрев и Мая Манолова биха били водачи на листи, което би довело до остра реакция срещу нея.

Когато беше попитана дали съществува опасност ситуацията в БСП да наподобява тази в ДПС, Нинова увери, че това е малко вероятно, тъй като „БСП има един председател“.

Нинова също така разкри, че е получавала многобройни съобщения през нощта, в които различни партийни организации изразяват готовност да напуснат партията. Тя ги призова да не правят това и увери, че ще регистрира листите за парламентарните избори според предложенията на областните структури. „Ще се справим“, заяви тя с цел да успокои социалистите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Говнояд Куролапович Путин
    Да се оправяте там в България тъпите комунисти, че да не идвам аз, пак да ви освобождавам.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари