Есента се отлага: Идва затопляне, живакът скача до 32 градуса

1
Студен атмосферен фронт ще донесе валежи и понижение на температурите в края на септември
Студен атмосферен фронт ще донесе валежи и понижение на температурите в края на септември

Студен атмосферен фронт ще донесе валежи и понижение на температурите в края на септември

Есенният сезон в България започва с разнообразно време, съчетаващо летни температури и есенна прохлада. Последната седмица на септември ще ни зарадва с приятни дневни температури, достигащи до 32 градуса по Целзий, но и с по-хладни утрини.

В началото на седмицата термометрите ще отчитат стойности между 22 и 27 градуса Целзий. От средата на седмицата обаче се очаква затопляне, като максималните температури ще достигнат до 30-32 градуса Целзий. Това ще продължи до събота, давайки възможност на хората да се насладят на последните топли дни преди настъпването на есенната прохлада.

Преобладаващата част от седмицата ще бъде слънчева, но във вторник се очаква увеличаване на облачността от западната част на страната. В сряда, с преминаването на слаб атмосферен фронт, се прогнозират локални валежи в Западна и Централна Северна България.

По-значителна промяна във времето се очаква на 29 и 30 септември. Студен атмосферен фронт ще премине през страната, носейки със себе си по-интензивни валежи, придружени на места от гръмотевични бури. Силни пориви на студен северозападен вятър ще доведат до рязко понижение на температурите. В неделя следобед и вечерта метеорологичните явления ще обхванат почти цялата територия на България, движейки се от запад на изток. В понеделник те ще се ограничат до източната половина на страната.

С настъпването на октомври времето ще се промени драстично. Първите дни на месеца ще бъдат значително по-хладни. След преминаването на студения фронт, сутрешните температури в някои котловинни райони могат да паднат до около нула градуса, създавайки условия за първите есенни слани. Дневните температури ще се движат в диапазона между 15 и 20 градуса Целзий.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари