Студен фронт настъпва към Европа и Черноморието

1
Метеоролозите прогнозират ниски температури и слани в низините
Метеоролозите прогнозират ниски температури и слани в низините Снимка: Meteo Balkans

Метеоролозите прогнозират ниски температури и слани в низините

Метеоролозите прогнозират навлизането на арктическа въздушна маса над голяма част от Европа през следващата седмица. Студеният фронт ще засегне първоначално западната част на континента, след което ще се разпростре и над централните и източните региони.

Очаквани промени в България

Към края на следващата седмица се предвижда студеният фронт да достигне и до Югоизточна България. Жителите на тези райони трябва да се подготвят за значително понижение на температурите, въпреки че не се очакват валежи.

Последици от арктичното нашествие

След преминаването на студения фронт и утихването на североизточния вятър, синоптиците прогнозират период с ниски минимални температури. Това създава условия за образуване на слани в низините, което може да окаже влияние върху земеделските култури и да изисква специални мерки за защита на растенията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари