Емануил Йорданов: За 20 години държавата не купи техника за справяне с пожарите

1
Бившият министър предлага летателната техника да се използва от различни министерства
Бившият министър предлага летателната техника да се използва от различни министерства Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившият министър предлага летателната техника да се използва от различни министерства

Емануил Йорданов, бившият министър на вътрешните работи, изрази сериозна загриженост относно липсата на адекватна противопожарна техника в България. Той коментира, че вече 20 години държавата не е направила необходимото да закупи модерни летателни средства за гасене на пожари, въпреки ежегодно възникващите пожари, които заплашват горските масиви в страната.

В интервю за "Денят ON AIR", Йорданов подчерта, че въпросът с купуването на противопожарна техника не трябва да бъде отлаган повече. "Разумно е да се купи техника от държавата. Към кое министерство ще бъде начислена тя, е въпрос, който трябва да решат експертите", заяви той, подчертавайки, че е важно да има координация между различните институции. Той добави, че няма проблем летателните средства да се прехвърлят между министерствата, като отбеляза: "Все пак сме една държава."

Йорданов също така посочи, че Министерството на вътрешните работи не би имало какво да прави с тази техника извън летния период, когато се случват най-често пожари. Въпреки това, той настоява, че е необходимо да се намери решение, което да осигури готовност и адекватно оборудване за справяне с кризисни ситуации като пожарите.

През последните години България бе свидетел на множество пожари, които унищожиха значителни горски площи. Последният инцидент, станал причина за коментарите на Йорданов, се случи в близост до Община Струмяни, област Благоевград, където над 20 000 декара горски масив бяха погълнати от пламъците.

“Тези пожари не горят от вчера, те горят от повече от 20 години. Минаха толкова години и аз не съм чул да е закупена каквато и да е летателна техника, която да може да се използва при гасене на пожари, каза Йорданов, подчертавайки необходимостта от държавна инвестиция в техника за гасене на пожари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    аассс
    Емануил Йорданов е върл поддръжник на американците. Но забравя да спомене закупените ескадрили самолети от агресора сащ! Е, парите са платени, самолетите са 50 годишни модели, но са американски, евроатлантико!
  • 0
    2
    абе кажи си бе Иване
    Абе кажи си бе Иване, за кого да се гласува. За ППДБ с пачките, пуделите, парапетите, пиците с кристали, за тях лиБ Или за Вгъзраждане, дето не искаха партийни субсидии, но си ги усвоиха във вили, къщи Или за някое от БСП-тата, дето Курнела подава оставка, ама не иска да стане от стола Или за ДПС 1 или ДПС 2? За Европейското ДПС или проруското ДПС?
  • 2
    1
    Ivan
    Ами няма да се купи,като се краде ,льже и мами,като сана власт гангстери и прости хора, престъпници и мафия,така ще е!И пак гласувайте за Герб,ще стоите без, здравеопазване, образование,ибез къщи,ще спите по поляните...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...