Емануил Йорданов: В обвиненията, че взривените пейджъри идват от България няма никаква конкретика

0
Бившият вътрешен министър оспорва достоверността на твърденията за българска връзка с терористичния акт
Бившият вътрешен министър оспорва достоверността на твърденията за българска връзка с терористичния акт Видео: NOVA

Бившият вътрешен министър оспорва достоверността на твърденията за българска връзка с терористичния акт

България не бива да приема прибързано обвинения за връзка с атентата срещу израелски граждани, извършен с пейджъри на "Хизбула". Това заяви бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов в телевизионното предаване "Пресечна точка".

Йорданов подчерта необходимостта от предпазливост при интерпретирането на подобни твърдения: "Човешко е когато някой е обвинен да се опита да прехвърли цялата или част от вината на друг. Да си припомним, че навремето българи бяха замесени в атентата срещу папата и после се разбра, че не е вярно. Не трябва толкова бързо да се съгласяваме с всяко едно обвинение, насочено към България, освен това няма никаква конкретика".

Бившият вътрешен министър изрази съмнение относно достоверността на информацията за българско участие в инцидента. Той аргументира позицията си с липсата на исторически прецеденти за подобно българско участие в международни терористични актове.

"Изведнъж сега някой да се е включил и той да е български гражданин, не ми се вижда достоверно. Това беше един атентат, насочен към група израелски граждани. Съвсем ясно е, че няма никаква насока към България и български граждани въпреки това всички разузнавателни служби трябва да работят с повишено внимание", добави Йорданов.

Относно евентуалното засилване на полицейското присъствие в страната, бившият министър призова за балансиран подход. Той препоръча фокусът да бъде върху събирането на информация, която да послужи за основа на конкретни действия, вместо да се прибягва към прибързани мерки.

"Не мисля, че трябва да се прекалява с това, по-скоро трябва да се търси информация и на базата на това да се преценяват конкретните действия. Не бива излишно да се създава паника, защото към този момент не виждам причина", заключи Емануил Йорданов.

Експертът подчерта важността на внимателния анализ и избягването на необоснована паника в обществото. Според него, към момента няма конкретни причини за безпокойство относно сигурността в България във връзка с този инцидент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Мнение
    Винаги на топа на устата остават или залагат най глупавите,най невнимателните,най простите,алчните и глупавите или къде най подскачат.Всичко гореописано има едно име "Бушон". Ама Иванчо казал следното: ,Аз не съм ебал другарю разследващ ! Отговор: Да си ебал,айде в кюпа. Не точно така,но горе долу така се развиват нещата за България.Ами като не сте яли и пили да сте. Сами си направете извода уважаеми читатели от кои сме ние.Защото при нас присъства в изобилие от всичко гореописано че и в повече.
  • -1
    1
    рибозони
    последна информация - намерените Рибозони в спейшълите говорят за фалшиви НОВИНИ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари