Парламентът прие предложението на БСП за спешно закупуване на противопожарна техника

2
Иван Иванов настоява: Закупуването на противопожарна техника е спешно!
Иван Иванов настоява: Закупуването на противопожарна техника е спешно! Снимка: Пресцентър на БСП

Иван Иванов настоява: Закупуването на противопожарна техника е спешно!

Заместник-председателят на парламентарната група на БСП за България Иван Иванов настоява за бързи и решителни действия относно закупуването на специализирана летателна техника за гасене на пожари. В своето изказване в пленарна зала, той подчерта, че ситуацията с пожарите в страната е критична и че климатичните промени допринасят за все по-опасни бедствия, застрашаващи живота и здравето на хората.

"Макар и да е закъсняло, това решение трябва да се вземе. Ситуацията с пожарите не е от вчера и от днес," заяви Иванов, подчертавайки нуждата от консенсус между политическите сили по този въпрос. Според него, трябва да се преодолее вътрешнопартийният егоизъм, за да може парламентът да функционира по-ефективно и да предприема адекватни мерки.

Той приветства подкрепата за предложението на БСП за закупуване на необходимата техника и апелира към Министерски съвет и Министерство на финансите да направят разчетите и осигурят нужните средства без забавяне. Според него, наличната техника в Министерство на отбраната не е достатъчна за справяне с мащабните горски пожари, особено в иглолистните гори, които са особено опасни през горещите летни месеци.

"Министерство на вътрешните работи има нужда от тази техника на разположение незабавно, за да може да изпълнява своите функции по-бързо и адекватно при мащабни горски пожари," добави Иванов. Той също така подчерта, че може да се наложи промяна в Закона за обществените поръчки, за да се ускори процесът на закупуване и да се избегнат забавяния поради обжалвания от страна на различни фирми.

След изказването на Иванов, народните представители единодушно приеха предложението на БСП. Вчера, по искане на депутатите от ПГ на БСП за България, се проведе извънредно заседание на Комисията по бюджет и финанси, където бяха обсъдени предложените от социалистите мерки за справяне с пожарите и техните последствия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    Горд НАТОвец
    Мама ви мръсна, продажна руска! България е в НАТО, България е ЧАСТ от НАТО, и като такава, няма как да направи нещо "по настояване на НАТО" ... Големи дебили сте това русофилите, така и не схванате, че България вече НЕ принадлежи на калната руска яма.
  • 2
    3
    Мама ви мръсна, продажна!
    А с ония 80 милиона €вро, които ще дадете на държава 404 по настояване на САЩ и НАТО, колко ли противопожарна техника можеше да се закупи? А БТР-ите, които им подарихте, МЪРШИ СКАПАНИ? В ада да горите, но първо децата си да погребете, ДАНО!
  • 4
    2
    Вместо лукс коли
    на полицията, да бяхте купили до сега техника за пожарната.Защо все трябва да стане най - лошото , че да се сетите?
  • 4
    1
    Гражданин
    Едно добро решение дай боже да им дойде акъла в главата на всички .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари