Джон Кърби: Имаме солиден военен капацитет за защита на САЩ и Израел

1
Пентагонът обещава засилване на въздушната подкрепа в следващите дни
Пентагонът обещава засилване на въздушната подкрепа в следващите дни Снимка: АП / БТА / Архив

Пентагонът обещава засилване на въздушната подкрепа в следващите дни

САЩ засилват военното си присъствие в Близкия изток на фона на продължаващия конфликт.

Съединените американски щати (САЩ) обявиха значително увеличаване на военния си потенциал в Близкия изток, реагирайки на ескалацията на напрежението в региона. Това става ясно от изявление на Белия дом, направено на фона на продължаващите военни действия между Израел и "Хизбула" в Ливан, както и кампанията в ивицата Газа.

Джон Кърби, говорител по въпросите на националната сигурност към Белия дом, описа американското военно присъствие в региона като "силно". В интервю за телевизия Ей Би Си (ABC) той заяви: "Вече има много солиден военен капацитет за защита на самите нас и за подпомагане на защитата на Израел." Кърби обаче не предостави конкретни детайли относно мащаба на военното присъствие.

Допълнителна информация беше предоставена от Пентагона, който потвърди, че ударната група на самолетоносача и експедиционната част на морската пехота са получили заповед да продължат операциите си в Източното Средиземноморие. Тези сили са подкрепени от "засилено присъствие" на военни самолети, което допълнително укрепва американската позиция в региона.

Генерал-майор Пат Райдър, говорител на Пентагона, подчерта намерението на САЩ да продължат с укрепването на своите отбранителни способности: "Съединените щати ще засилят още повече отбранителните си способности за въздушна подкрепа през следващите дни."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари