Израел започна сухопътни операции в Ливан

0
Военните действия са насочени срещу инфраструктурата на "Хизбула" в близост до границата
Военните действия са насочени срещу инфраструктурата на "Хизбула" в близост до границата Снимка: @alyaar_bay / X

Военните действия са насочени срещу инфраструктурата на "Хизбула" в близост до границата

Израел започна сухопътни операции в Ливан.

Съединените американски щати потвърдиха, че Израел е започнал провеждането на ограничени военни операции на територията на съседен Ливан. Информацията бе разпространена от говорителя на Държавния департамент на САЩ Матю Милър, позовавайки се на официални сведения, получени от израелската страна.

"Те ни информираха, че в момента провеждат ограничени операции, насочени срещу инфраструктурата на Хизбула в близост до границата", заяви Милър пред медиите. Той обаче отказа да предостави допълнителни подробности относно естеството и мащаба на тези военни действия, оставяйки на израелските власти да коментират своите операции.

"Водили сме разговори с тях за тези операции, но времето, целта, темпото на тези операции - нека те да говорят", добави говорителят на Държавния департамент.

Новината за израелските действия идва в момент на изострено напрежение в региона, особено след неотдавнашното убийство на лидера на Хизбула Хасан Насрала. Това събитие предизвика сериозни опасения за по-нататъшна ескалация на конфликта.

Президентът на САЩ Джо Байдън изрази резерви относно израелските сухопътни операции в Ливан, като призова за незабавно прекратяване на огъня. Този призив отразява загрижеността на американската администрация за потенциалното разрастване на конфликта и желанието ѝ за деескалация на напрежението.

Въпреки това, Вашингтон приветства смъртта на лидера на Хизбула. Държавният секретар Антъни Блинкън заяви, че светът е "по-сигурен без него", като същевременно подчерта необходимостта от дипломатическо решение на кризата в Ливан.

Ситуацията остава изключително напрегната, като международната общност следи внимателно развитието на събитията. Експерти предупреждават, че всяко по-нататъшно ескалиране на военните действия в региона може да има сериозни последици не само за Израел и Ливан, но и за целия Близък изток.

Очаква се в следващите дни да има интензивни дипломатически усилия за намаляване на напрежението и предотвратяване на по-широк конфликт. Ролята на САЩ като ключов играч в региона вероятно ще бъде от решаващо значение за постигането на стабилност и мирно разрешаване на кризата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Българин
    Да живеят нашите ливански братя! Нека безмилостно избият всички ционистки свине,а Нетаняху в Ливан да бъде в гъза и устата ебан! Нетаняху и Зеленски ще обитават една килия - АМИН Хахахахаха
  • -3
    2
    Българин
    Да живеят нашите израелски братя! Няма да простят на рязаните рушлямски подлоги и разните им проксита! ТеоруZZшлямия и путлерчето са в небитието! АМИН! ХАХАХАХАХА
  • 1
    1
    Ливан
    Нетаняху във Ливан бил яката в гъза ебан,ебали го в гъза чифутско и в устата проститутска!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари