САЩ засилват военното си присъствие в Близкия изток на фона на ескалиращото напрежение

0
Пентагонът изпраща допълнителни войски в региона заради конфликта между Израел и "Хизбула"
Пентагонът изпраща допълнителни войски в региона заради конфликта между Израел и "Хизбула" Снимка: Асен Игнатов / Архив

Пентагонът изпраща допълнителни войски в региона заради конфликта между Израел и "Хизбула"

В отговор на ескалиращото напрежение в Близкия изток, Съединените американски щати предприемат решителни стъпки за засилване на военното си присъствие в региона. Тази мярка идва като пряк резултат от зачестилите сблъсъци между Израел и ливанската организация "Хизбула", които повишават опасенията от потенциален по-мащабен регионален конфликт.

Пентагонът официално потвърди решението за изпращане на допълнителни военни части, макар че конкретни детайли относно числеността и задачите на контингента не бяха разкрити. В момента американското военно присъствие в региона наброява приблизително 40 000 души, информира Асошиейтед прес.

Решението за подсилване на американските позиции съвпада с интензивните военни действия на израелските сили срещу цели в Ливан, довели до стотици жертви. Същевременно, израелската армия се подготвя за нови операции, което допълнително изостря и без това напрегнатата ситуация.

В светлината на тези събития, Държавният департамент на САЩ отправи спешен призив към американските граждани да напуснат територията на Ливан. Предупреждението акцентира върху непредвидимия характер на конфликта между "Хизбула" и Израел, както и върху скорошните експлозии в различни части на Ливан, включително столицата Бейрут.

Официалното съобщение на американското посолство гласи: "Поради непредвидимия характер на продължаващия конфликт между "Хизбула" и Израел и неотдавнашните експлозии в цял Ливан, включително Бейрут, посолството на САЩ призовава американските граждани да напуснат Ливан, докато все още има възможности за цивилен транспорт."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Българин
    Да живее Русия! Да живее Палестина! Да живее България! Бандеронацистка УСрайна да бъде заличена от лицето на Света! АМИН!!!
  • -1
    2
    Българин
    Да живее САЩ! Да живее Украйна! Да живее България! ТероруZZшлемия да бъде заличена от лицето на Света! АМИН!!!
  • -1
    1
    Аз
    Нормално. Хамерканците също са яки фашисти, по новому - неонацисти!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари