Джо Байдън: Телата на шестима заложници са открити в ивицата Газа

2
Сред жертвите е и тялото на израело-американски гражданин
Сред жертвите е и тялото на израело-американски гражданин Снимка: ЕPA / БГНЕС

Сред жертвите е и тялото на израело-американски гражданин

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че телата на шестима заложници, отвлечени от палестински бойци по време на атаката им срещу Израел на 7 октомври, са били открити в ивицата Газа. Сред тях е и тялото на израело-американския гражданин Хърш Голдбърг-Полин. Трагичната новина бе разпространена от Франс прес, като подчертава сериозността на ситуацията и засилва натиска върху международната общност за справяне с кризата в региона.

Израелските сили откриха телата на шестимата заложници в тунел под град Рафах в Газа. Според изявление на американския президент Джо Байдън, той е "съсипан и възмутен" от случилото се и увери, че лидерите на палестинската организация "Хамас", отговорни за тези престъпления, ще понесат последствията си. Байдън категорично заяви, че САЩ ще продължат да работят денонощно за постигане на споразумение, което да гарантира освобождаването на останалите заложници.

"Не се заблуждавайте, лидерите на "Хамас" ще платят за тези престъпления. И ние ще продължим да работим 24 часа в денонощието, за да постигнем споразумение, което да гарантира освобождаването на останалите заложници," подчерта президентът на САЩ.

Сред загиналите е и 23-годишният Хърш Голдбърг-Полин, който беше отвлечен по време на музикален фестивал в Израел на 7 октомври. Според думите на Байдън, Хърш е изгубил ръката си, докато се е опитвал да помогне на приятели и други присъстващи по време на нападението, организирано от "Хамас". Президентът изрази своето възхищение от куража на младия мъж и неговото желание да помага на другите в момент на крайна опасност.

Байдън също така изрази съчувствие към родителите на Хърш, Джон и Рашел, като заяви, че тяхната непоклатима подкрепа и усилия за спасяването на сина им и всички останали заложници са вдъхновяващи. Той сподели тяхната "дълбока и невъобразима мъка" и призна, че новината за смъртта на Хърш е разбила сърцето му.

Атаката на "Хамас" на 7 октомври доведе до отвличането на 251 души, които бяха откарани в Газа. Израелските сили потвърдиха откриването на телата на шестима от тези заложници в тунел в района на Рафах. Сред тях са Кармел Гат, Еден Йерушлами, Хърш Голдбърг-Полин, Александър Лобанов, Алмог Сарузи и Ори Данино. Телата бяха транспортирани обратно в Израел, където ще бъдат предадени на семействата им.

ТАСС съобщи, че сред загиналите има и един руски гражданин, което допълнително усложнява международното измерение на тази трагедия. Семейството на Хърш Голдбърг-Полин излезе с изявление, в което съобщава с дълбока покруса за смъртта на обичания им син и брат, като благодари на всички за оказаната подкрепа. Те също така помолиха за уважение към личното им пространство в тези мигове на скръб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Simon ПеПеруга
    Извинявам се,наебаха ме в гъза и обърках коментара,всъщност исках да кажа: Ционистите на куролап нетаняху СА СТАДО ОТ МЬРШИ, мръсни мизерни прости хора, дрипи некомпетентентни и първобитни чифути,като маймуни са,избивай всичко наред, колкото повече толкова по-добре,без милост.Боклуци.
  • -1
    6
    Simon
    Арабите СА СТАДО ОТ МЬРШИ, мръсни мизерни прости хора, дрипи некомпетентентни и първобитни мюсюлмани,като маймуни са,избивай всичко наред, колкото повече толкова по-добре,без милост.Боклуци.
  • 2
    5
    Фък дъ УКР
    Свидетели сме на все по невъзпитани ДеБил-ПеПерастки прояви, поднесени в коментарника от клозетните пеперасти от ппдб. Това е така, защото УСраинската педерация никому не предлага бъдеще, тъй като тя самата не разполага с такова. От половин хилядолетие тя живее извън времето и историята.А насраният памперс БайПън да ходи да яде лайната на Хамас!
  • -5
    4
    Фък дъ РФ
    Свидетели сме на все по невъзпитани русофилистични прояви, поднесени в коментарника от клозетните патриот-утайки на иZраждане/бкп/бсп. Това е така, защото пРоссийская педерация никому не предлага бъдеще, тъй като тя самата не разполага с такова. От половин хилядолетие тя живее извън времето и историята.
  • 1
    3
    До 2
    Ариел е смрадливият бесарабски пишколап и лайнояд,който осмърдява този сайт с много различни имена,но една и съща тъпотия.По това се познава лесно.Колкото до миризливия памперс БайПън,това което явно не казва е,че заложниците са загинали вследствие на израелската атака,тоест убити са от своите.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!