Роднини на държаните от "Хамас" заложници преминаха през оградата с ивицата Газа

2
Демонстрантите се върнаха обратно след намесата на органите на реда
Демонстрантите се върнаха обратно след намесата на органите на реда Снимка: AP / Tsafrir Abayov / БТА

Демонстрантите се върнаха обратно след намесата на органите на реда

Роднини на израелски заложници, държани в плен от палестинската ислямистка групировка „Хамас“, направиха отчаян опит да се свържат с отвлечените си близки, като пресякоха оградата на границата с палестинския анклав Газа, съобщи ДПА. Събитието се разигра след пореден протест, при който десетки демонстранти се събраха пред граничната ограда, за да изразят своята болка и да отправят послания към заложниците.

Протестиращите, сред които имаше родители, съпрузи и деца на отвлечените, използваха високоговорители, за да викат имената на своите близки, надявайки се те да ги чуят от другата страна на границата. Те настояваха за незабавно прекратяване на огъня и за сключване на споразумение с „Хамас“ за освобождаване на заложниците. Емоциите обаче достигнаха връхна точка, когато част от демонстрантите решиха да прекосят границата и да влязат в ивицата Газа.

Въпреки риска, те се втурнаха към палестинската територия, но след намесата на израелските сили за сигурност бяха принудени да се върнат обратно. Опитът им, макар и неуспешен, подчертава дълбоката тревога и отчаянието на семействата, които вече 328 дни живеят в неизвестност за съдбата на своите близки.

Повече от 100 заложници все още са в ръцете на „Хамас“ в ивицата Газа, а ситуацията остава критична. Въпреки многобройните протести и призиви за действие, не е ясно колко от отвлечените все още са живи. Роднините им продължават да обвиняват израелското правителство, че не предприема достатъчно мерки за освобождаването им, като твърдят, че политическите съображения възпрепятстват ефективността на преговорите.

Семействата на заложниците изискват по-активна и решителна намеса от страна на правителството, като настояват за бързо намиране на решение на кризата. Те подчертават, че всяко забавяне може да струва живота на техните близки, и призовават международната общност да окаже натиск върху всички замесени страни за незабавно освобождаване на заложниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    16
    Бях чел някъде
    Когато има раздвояване на личноста има данни за шизофрении...
  • 1
    15
    До Запознат 4-ти
    Пак си прехвърлил поне 10 кафета.Ужас.И ако си изпаткал вече 2 кутии цигари.....мамата си джас....
  • 1
    14
    До 12
    Как мислиш,дали укролигофренията не е тежко психическо заболяване ? Най вероятно е точно така,съдейки по вонящия на контейнер куролап мартинчо - умствено изостанала пеперуга с лоша лична хигиена!
  • 3
    13
    Учуден бесарабски гей
    Не съм учуден,че смрадливият бесарабски куролап мартинчо отново сам си пише и сам си отговаря.Защо ли това ДеБилно говедо прави така ? Причината се корени в тежкото му детство в една мизерна УСраинска смрадлива клоака,където мартинчо куролапа е отгледан във външната тоалетна и захранван основно с фекали.Вследствие на това,куролап мартинчо е развил множество личности в себе си - Запознат,Горд ЕвроГеец,Учуден и т.н. но си е все същия ебан отзад пишколап който духа на руски тираджии
  • 3
    12
    Горд ЕвроГеец
    До 6 Аз също застъпвам тази теза от много време, но смрадливия бесарабски лайнояд подскачат като ужилен. Каква полза има днешната човешка цивилизация от съществуването на клоаката УСрайна, защо ни е свят с цивилизационна отходна яма, каквато е УСрайна ?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!