Някои от шестимата заложници, открити мъртви, е трябвало да бъдат освободени

2
Това заявиха от "Хамас"
Това заявиха от "Хамас" Снимка: AP / БТА

Това заявиха от "Хамас"

Вчера израелската армия откри телата на шестима заложници в ивицата Газа, част от които според представител на „Хамас“ са били включени в списъка със заложниците, които е трябвало да бъдат освободени. Това съобщение бе направено пред агенция Франс прес, като представителят уточни, че „някои“ от загиналите са били одобрени за освобождаване по време на преговорите за прекратяване на огъня, които се водят от няколко месеца.

Според израелски медии, сред откритите жертви са американският гражданин Хърш Голдберг-Полин и две израелки – Кармел Гат и Еден Йерушалми. Имената им са били в списъка на заложници, които е трябвало да бъдат освободени в първия етап от споразумението за прекратяване на огъня в Газа. Споразумението е резултат от дълги и трудни преговори между Израел и „Хамас“, насочени към намаляване на напрежението в региона и освобождаване на заложници.

Откритието на телата на тези заложници, които е трябвало да се върнат живи при своите семейства, е шокиращо и поставя под въпрос успеха на преговорите и възможността за продължаване на диалога между двете страни. Семействата на жертвите, както и международната общност, са в шок от трагедията, която подчертава уязвимостта на цивилните, взети като заложници в конфликта.

Израелското правителство все още не е коментирало официално случая, но се очаква новините за откритите тела да окажат значително влияние върху хода на преговорите. Прекратяването на огъня и освобождаването на заложници са приоритети както за израелските, така и за палестинските власти, но този инцидент може да усложни значително ситуацията.

Случаят предизвиква и международен интерес, като американският Държавен департамент вероятно ще изиска допълнителна информация и ще окаже натиск върху израелските и палестинските власти за по-ясни отговори относно това какво точно се е случило с заложниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Fderujbc
    Какви преговори с ционисти и радикални ислямисти. Всички трябва да горят като факли. Нов кръстоносен поход за изтриване на семитските подчовеци!
  • -1
    2
    Ivo
    Какви преговори с ционистите на куролап нетаняху ? Това са нацисти,които трябва да бъдат унищожени,а куролап нетаняху да бъде осъден на доживотен каторжен труд заедно с бандеронациста куролап зеленски!
  • 1
    1
    Ivo
    Какви преговори,какво примирие,,,това арабите не са хора,животни са, мюсюлманите са първобитни и прости диваци,така,че избивай всичко което мьрда,един изрод по малко,..
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари