Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара в САЩ

2
Камала Харис получава неговата подкрепа
Камала Харис получава неговата подкрепа Снимка: Джо Байдън / X

Камала Харис получава неговата подкрепа

Президентът на Съединените американски щати Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране, като подкрепи вицепрезидента Камала Харис за номинация от Демократическата партия. Това стана ясно от публикация на Байдън в социалната мрежа "X".

„Днес искам да предложа пълната си подкрепа и одобрение Камала да бъде номинираната от нашата партия тази година. Демократи, време е да се обединим и да победим Тръмп“, каза Байдън.

Това изявление изненада много политически анализатори и предизвика вълна от реакции в политическите среди. Байдън, който е на 80 години, изтъкна, че е време за ново лидерство в партията и че вярва в способностите на Харис да води страната напред.

Камала Харис - кандидатът за президент на Демократическата партия

С подкрепата на Байдън, Камала Харис вече има значително предимство в надпреварата за номинацията. Харис, която е първата жена и първият човек с афроамерикански и азиатски произход на поста вицепрезидент, се очаква да бъде силен кандидат срещу потенциалния съперник от Републиканската партия - Доналд Тръмп.

Политическите предизвикателства пред Демократическата партия

С оттеглянето на Байдън, Демократическата партия се изправя пред редица предизвикателства. Едно от тях е да обедини партията около новия кандидат и да мобилизира избирателите за предстоящите избори. Байдън подчерта важността на единството в своята публикация, като призова демократите да се сплотят и да работят за победа над Тръмп.

Реакции от политическите среди

Реакциите на изявлението на Байдън не закъсняха. Мнозина от Демократическата партия изразиха своето удовлетворение от решението му и подкрепиха Харис като кандидат. Някои обаче се изразиха критично, смятайки, че Байдън трябваше да се бори за втори мандат.

От другата страна на политическия спектър, Републиканската партия вече подготвя своята стратегия за изборите. Доналд Тръмп, който също се очаква да се кандидатира, вероятно ще използва оттеглянето на Байдън като аргумент срещу стабилността и решителността на Демократическата партия.

Какво предстои?

Сега фокусът ще бъде върху Камала Харис и нейната кампания за президент. Предстоят тежки предизвикателства и оспорвани дебати, които ще определят бъдещето на Америка. Изборите през следващата година обещават да бъдат едни от най-интригуващите и важни в съвременната история на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    12
    Мухахахахаха
    Логично е, подобно на всеки хохъл, бандеронацист или обикновен ПеПераст-ДеБил, в царството на Куролап Зеленски Първи-"късото фаше", може да се заработва само "със задната си дупка" ...
  • -4
    11
    Мухахахахаха
    До 9 Логично е, подобно на всеки руснак, русофилистик, или обикновен руски дебил, в царството на Путан Първи-"късото фаше", може да се заработва само "със задната си дупка" ...
  • 1
    10
    Куролап Зеленски
    На кого ме оставяш,дядя Джо ? Първо Виталий Кличко се отказа от мен,сега ти се оттегляш...да не би скоро да се очертава да ме бесят ???
  • -1
    9
    Учуден
    Освен че заработвам със задната си дупка,аз и живея в такава защото съм бандеронацистки екскремент!
  • -1
    8
    Учуден
    Дори за учуден смрадлив бесарабски травестит като мен трябва да е ясно:Как не се сетих, че от 1917г. все някой друг е виновен за УСраинската мизерия. Първо беше Велика Британия, след това беше Германия, а днес е "виновна" Америка .... Тук е добре да припомня думите на руснак: "Когато напуска завинаги УСрайна на път за Германия, композиторът Михаил Глинка се съблякъл на границата съвсем гол и захвърлил дрехите си на земята, да не би случайно да са заразени с бандеронацисткия дух, плюл на хохълската земя и извикал: „Дай Боже, никога повече да не видя тази мерзка страна и нейните жители!“ ".след това се напънал и изсрал Зеленски
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари