Джо Байдън: Обсъждаме възможни израелски удари по ирански петролни съоръжения

2
САЩ подчертават консултативната си роля в отношенията с Израел
САЩ подчертават консултативната си роля в отношенията с Израел Снимка: Джо Байдън / Facebook

САЩ подчертават консултативната си роля в отношенията с Израел

Президентът на Съединените американски щати (САЩ) Джо Байдън разкри, че се водят дискусии относно потенциални израелски атаки срещу петролни съоръжения в Иран. Това изявление дойде като отговор на неотдавнашния ракетен обстрел от страна на Техеран срещу Израел.

В изявление пред журналисти в Белия дом американският държавен глава коментира ситуацията, като заяви: "Обсъждаме това. Мисля, че това би било малко... както и да е". Тези думи бяха в отговор на въпрос дали той подкрепя евентуални израелски удари срещу ирански петролни обекти.

Байдън подчерта, че не очаква да има израелски атаки срещу Иран на 3 октомври 2024 година. Той изрази своето мнение в момент, когато целият регион е в напрегнато очакване за отговора на Израел след масираната ракетна атака, извършена от Техеран.

Американският президент направи важно уточнение относно ролята на САЩ в ситуацията: "Първо, ние не „позволяваме" на Израел, а съветваме Израел. Нищо няма да се случи днес". С това изказване той подчерта консултативната роля на Вашингтон в отношенията с Тел Авив.

Изявлението на Байдън предизвика незабавна реакция на международните пазари, като цените на петрола отбелязаха рязко покачване. Това показва колко чувствителен е енергийният сектор към геополитическите събития в региона на Близкия изток.

Ситуацията остава напрегната, като международната общност следи внимателно развитието на събитията. Възможността за ескалация на конфликта между Израел и Иран продължава да бъде източник на безпокойство за световните лидери и анализатори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    русенец
    "Президентът на Съединените американски щати (САЩ) Джо Байдън разкри, че се водят дискусии относно потенциални израелски атаки срещу петролни съоръжения в Иран. " ... Викаш насочвате ги. И украинците насочвате - Майдани, сега настъпления и удари... Милите ми американдета, колко би бил по-спокоен света без вас!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари