Джо Байдън: Убийството на лидера на „Хизбула” е мярка за справедливост

1
САЩ подкрепят правото на Израел на самозащита
САЩ подкрепят правото на Израел на самозащита Снимка: Джо Байдън / Facebook

САЩ подкрепят правото на Израел на самозащита

Президентът на Съединените американски щати (САЩ) Джо Байдън определи ликвидирането на лидера на ливанската групировка "Хизбула" Хасан Насралла от страна на Израел като акт на въздаване на справедливост. Той подчерта, че това е отговор на многобройните жертви, причинени от действията на Насралла, предаде Ройтерс.

В официално изявление американският държавен глава заяви: "САЩ напълно подкрепят правото на Израел да се защитава срещу подпомагани от Иран групировки." Това изказване идва в контекста на нарастващото напрежение в региона след елиминирането на високопоставения лидер на "Хизбула".

В светлината на развиващата се ситуация, Байдън разпореди на министъра на отбраната Лойд Остин да предприеме допълнителни мерки за укрепване на отбранителната позиция на американските военни части в Близкия изток. Целта на тези действия е двояка - от една страна да възпрат потенциална агресия, а от друга - да намалят риска от разрастване на конфликта.

Въпреки твърдата позиция относно правото на Израел на самозащита, Байдън подчерта, че крайната цел на САЩ е деескалация на продължаващите конфликти в Газа и Ливан. Президентът изрази предпочитание към използването на дипломатически средства за постигане на тази цел.

Интересен аспект в развитието на ситуацията е реакцията на върховния лидер на Иран, аятолах Али Хаменей. Той отправи предупреждение, че смъртта на Насралла няма да остане без последствия и че ще има отмъщение. По този въпрос американският президент не изрази конкретна позиция, оставяйки пространство за дипломатически маневри.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    фена на Путин
    А ти господ бог Иисус Христос ли си, че да определяш кой е за трепане и кой да живее ? Стара маймуна безобразна ! Идва коледата и на сащ. БРИКС ще ви види сметката, въпрос на време е.
  • -2
    2
    Българин
    До 1 Педераст русофилистичен, не схвана ли, че не си интересен на никого. Тъп и прост русофилистичен дебил, на никой нормален Българин не е мил. Да си русофил, да си руснак-путинофил, да си иZрожденски симпатизант, чалгар-фен на сакатото учиндолско мекере или утайка от бкп/бсп, днес вече не само не е модерно, а е гнусно.
  • 1
    1
    БайПън Насрала
    Като се насера в памперса и ги приказвам такива - тук ли е още киевското джудженце да си избърша гъза с него хохо
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари