Джевдет Чакъров: Ще предложим отмяна на изборите

0
Чакъров определя задържането на Джейхан Ибрямов и Мюмюн Искендер като репресии
Чакъров определя задържането на Джейхан Ибрямов и Мюмюн Искендер като репресии

Чакъров определя задържането на Джейхан Ибрямов и Мюмюн Искендер като репресии

Безпрецедентна ситуация: ДПС обмисля искане за отмяна на изборите след арести на свои представители.

В разгара на предизборната кампания България се оказа в центъра на политическо напрежение, породено от арестите на видни фигури, свързани с Движението за права и свободи (ДПС). Джевдет Чакъров, председател на фракцията около Ахмед Доган в ДПС, направи остри коментари по повод случващото се, определяйки го като "безпрецедентно" и "репресия".

Поводът за реакцията на Чакъров са арестите на депутата Джейхан Ибрямов и кмета на община Минерални бани, Мюмюн Искендер. В изявление, направено пред камерата на bTV в град Хасково, Чакъров заяви: "Това, което се случва в страната ни, е безпрецедентно по време на предизборна кампания. Това може да се изрази с една дума – "репресия". Виждат се действията на завладяната държава."

Според информация от правоохранителните органи, кметът Мюмюн Искендер, синът му Али Али и общинският техник Байрям Иляз са задържани на 20 септември 2024 година. Те са обвинени в участие в организирана престъпна група, извършила злоупотреби с европейски средства от Държавен фонд "Земеделие".

Ден по-късно, на 21 септември, е арестуван и депутатът Джейхан Ибрямов, който същевременно е и кандидат за народен представител в предстоящите избори. Според непотвърдени данни, при Ибрямов са открити маркирани парични средства, което е довело до искане от страна на прокуратурата за сваляне на депутатския му имунитет.

В отговор на тези събития, Джевдет Чакъров обяви, че фракцията на ДПС около Ахмед Доган обмисля да поиска отмяна на изборите. "Тепърва ще се консултираме с юристи и конституционалисти," допълни той, подчертавайки сериозността на ситуацията.

Чакъров изрази надежда, че въпросът ще бъде поставен на предстоящото заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев, насрочено за петък. Въпреки това, самият Чакъров няма да може да присъства на заседанието, тъй като не е член на парламентарна група.

Политическото напрежение заплашва да прерасне в гражданско недоволство. "Хората ни се обаждат от цялата страна, готови са за протести. Ситуацията не е за подценяване. Призоваваме хората към мирни и демократични действия, но хората са притеснени и да се надяваме, че редът ще бъде опазен", предупреди председателят на ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    03.10.2024
    Амет доган дължи на цяла България обяснение - кой или кои му предложиха да приеме в депесе лицето делян пеефски! След Амет доган това дължи обяснение на цяла България кой или кои му прошепнаха да направи лицето пеефски съпредседател на депесе! След това амет доган дължи на цяла България обяснение как лицето пеефски не е член на депесе, бил е в младежкото депесе и пак не е бил член на депесе - как без да е бил член на депесе амет джоган го прави съпредседател. Амет доган и сътрудниците му дължат обяснение на цяла България как чак сега "провидяха" "завладяната държава", "мафията", "задкулисието", завладяните медии", "завладяните институции" - всичко изброено е завладяно от лицето пеефски. Но как никой от депесе не е "провидял" това преди, а стана внезапно сега...
  • 1
    3
    jkjk
    Заглавието: "Джевдет Чакъров: Ще предложим отмяна на изборите" е фалшива новина. Написалият статията и редакторът Петя Георгиева не правят разлика между "отмяна" и "отлагане".
  • 5
    2
    Анонимен
    Откога задържането за престъпления е репресия? Тия са забравили къде се намират.
  • -2
    1
    ДОСТ
    ДОСТ с номер 1 !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари