Две деца загинаха при срутване на сграда край Неапол

1
Майката на децата все още е в неизвестност
Майката на децата все още е в неизвестност

Майката на децата все още е в неизвестност

Две деца загинаха тази сутрин след като двуетажна сграда се срути близо до Неапол, Италия. Според информация на АФП, причината за инцидента вероятно е газова експлозия. Трагедията е настъпила внезапно, оставяйки района в шок и смут.

Момиченце на четири години и братчето му, което е на пет години, са загубили живота си, докато майка им все още се издирва. Пожарникарите са успели да извадят бащата и новороденото дете от развалините живи, но за съжаление не са могли да спасят другите две деца. Двете тела са намерени сред отломките на сградата, която се е срутила изцяло.

Местните власти съобщават, че друга жена, която е живяла в същата сграда, също е в неизвестност. Екипите на спешните служби продължават издирвателната си операция, надявайки се да открият и други оцелели.

Смята се, че газова експлозия е основната причина за инцидента. Властите продължават разследването, за да установят точната причина за срутването и дали сградата е била в добро състояние преди трагедията. Жителите на района са изправени пред въпроса дали е имало достатъчно мерки за сигурност в сградата.

Инциденти като този поставят на дневен ред въпроса за безопасността на сградите в Италия и възможните рискове, свързани с експлозии на газ. Въпреки усилията на властите да регулират стандартите за безопасност, такива трагедии продължават да се случват, напомняйки за нуждата от постоянен контрол и поддръжка на сградите.

Местните жители и обществото са дълбоко потресени от загубата на толкова млади животи, а спасителните екипи продължават да работят неуморно в търсене на останалите оцелели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари