Два камиона изгоряха в село Бързия

1
Пожарът е тръгнал от единия и се е пренесъл върху другия автомобил
Пожарът е тръгнал от единия и се е пренесъл върху другия автомобил Снимка: БТА

Пожарът е тръгнал от единия и се е пренесъл върху другия автомобил

Два товарни камиона от марки „Мерцедес“ и „ДАФ“ бяха напълно унищожени от пожар през нощта в село Бързия, община Берковица, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Монтана. Според разследващите, огънят е започнал от единия камион и бързо се е разпространил върху втория. Пожарът е довел до пълното изгаряне на кабините и двигателните отделения на двата автомобила.

Местните власти са започнали досъдебно производство по член 331 от Наказателния кодекс, което предвижда наказания за палежи и други престъпления, свързани с умишлено унищожаване на имущество.

Възможна версия за умишлен палеж

Един от собствениците на камионите, Емил Ценов, който живее в село Бързия, изрази предположение, че пожарът е предизвикан умишлено. „Според мен, камионите са били полети със запалителна течност. Не вярвам, че става въпрос за техническа неизправност,“ заяви той.

Ценов обясни, че камионите са били използвани за сваляне на дървени трупи от високите части на Стара планина, след сключени договори с фирми за дърводобив. „С тези машини двамата с брат ми Милен изкарвахме прехраната на нашите семейства,“ допълни той. Според думите му, камионите не са били застраховани с „Каско“, което допълнително усложнява ситуацията за семействата на двамата братя.

Разследване и липса на заплахи

Емил Ценов посочи още, че до момента не е получавал заплахи за саморазправа, които да насочват към възможни извършители на палежа. Въпреки това, той изрази съмнения относно случайния характер на инцидента и се надява разследването да хвърли светлина върху причините за пожара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари