Димитър Стоянов: Ивайло Мирчев пробутва предизборни фишеци с надеждата да събере някоя и друга преференция

0
Ако г-н Мирчев не успее да додрапа до 51-вото НС, ще му препоръчам да започне да пише къси разкази в жанра „теория на конспирацията”. Определено има талант!
Ако г-н Мирчев не успее да додрапа до 51-вото НС, ще му препоръчам да започне да пише къси разкази в жанра „теория на конспирацията”. Определено има талант! Снимка: Димитър Стоянов / Facebook

Бившият министър на отбраната обвинява кандидат-депутата в разпространение на неверни твърдения

Димитър Стоянов, секретар по сигурност и отбрана на президента Румен Радев и бивш министър на отбраната в двете служебни правителства, остро разкритикува твърденията на кандидат-депутата от "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ППДБ) Ивайло Мирчев относно предполагаема сделка за изтребители между България, Нидерландия и Украйна.

В публикация във Фейсбук Стоянов опроверга твърденията на Мирчев, че служебното правителство е пропуснало възможност България да получи употребявани изтребители F-16 от Нидерландия в замяна на изпращането на български МиГ-29 за Украйна.

Според Стоянов, тези твърдения са част от предизборната кампания на ППДБ и отразяват опитите на кандидатите да привлекат внимание към себе си. Той подчерта, че Мирчев, който не успя да влезе в 50-ото Народно събрание, сега се опитва да "издрапа от задните позиции" в софийските листи на партията си.

Бившият министър на отбраната разкри подробности за комуникацията с нидерландските власти по този въпрос:

"Аз лично съм провел два разговора с тогавашния военен министър на Кралство Нидерландия Кайса Олонгрен. Отговорът, който получих и двата пъти, бе че холандската страна няма планове за реализиране на подобна триъгълна схема, при която страни от Източна Европа предоставят бойни самолети съветско производство на Украйна, а Нидерландия компенсира тези доставки с употребявани F-16."

Стоянов добави, че тази позиция е била потвърдена и в писмена кореспонденция между него и Олонгрен през декември 2022 година. Той също така посочи, че българският посланик в Нидерландия Константин Димитров е получил същия отговор от съветника по националната сигурност на тогавашния нидерландски премиер Марк Рюте.

Бившият министър разкри и че предшественикът му Драгомир Заков е отправял искане към Нидерландия за предоставяне на оперативен лизинг на изтребители F-16 MLU, но не е получил отговор. Освен това, по време на мандата на Стоянов е било изпратено запитване към Пентагона за получаване на употребявани изтребители F-16, но американската страна е препоръчала България да се съсредоточи върху експлоатацията на наличните МиГ-29.

Стоянов категорично отхвърли твърденията на Мирчев за "пропутинско лоби", ангажирано в "опраскването" на тази инициатива, призовавайки кандидат-депутата да предостави доказателства на компетентните органи, ако разполага с такава информация: "Ако такова нещо действително се е случило, явно имаме престъпление по редица букви на закона, та се надявам, че щом г-н Мирчев има такава информация, ще я предостави веднага на компетентните органи.

Тъй като това няма да се случи, явно г-н Мирчев пробутва поредния предизборен фишек с надеждата, че ще събере някоя и друга преференция от все по-свиващия се електорат на ППДБ."

В заключение, Димитър Стоянов постави под въпрос нуждата от политици, които разпространяват непроверена информация с цел привличане на избиратели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    19
    Мухахахахаха
    Явно на смрадливите ДеБил ПеПерасти трябва често да се напомня,че свинята Мирчев и останалите мърши от ппдб са пребоядисани БКП курви,а пра-прадядовците им някога са давали гъз на османлиите,така е бил изсран и бесарабският хуйолап мартинчо
  • -1
    18
    Мухахахахаха
    До 17 Явно на русофилистичните бесепе/бкп мършляци трябва често да им се напомня, как пра-прабите им и пра-прадядовците им някога са се кефили на Османските си тескерета(паспорти), докато днес русофилистичните запъртъци нелогично се правят на "българи" ...
  • 1
    17
    До 11
    Ей мършо бесарабска ПеПерастка,да не заминеш много бързо обратно в родния си лайнян УСраински кенеф,да ти еба путката майна ПеПерастка да ти еба
  • 1
    16
    Русенец
    До 10 - и аз се кефя брат,а най се кефя,че смрадливият лайнояд мартинчо се гърчи като червей в жалките си опити да защитава гнусната свиня куросмук Мирчев
  • 0
    15
    Мухахахахаха
    Бесарабският смрадлив ебан в гъза куросмук мартинчо скочил да защитава вмирисаната ДеБела торба с лайна Мирчев мухахахаха сигурно е духал на свинята Мирчев мухахахахахахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари