Димитър Главчев свика спешна среща с представители на ключови ведомства

0
Поводът е усложнената обстановка в Ливан
Поводът е усложнената обстановка в Ливан Снимка: БТА

Поводът е усложнената обстановка в Ливан

Служебният министър-председател Димитър Главчев организира спешна среща днес в Министерския съвет с представители на няколко ключови ведомства. В дискусията участват представители на Министерството на външните работи (МВнР), Министерството на транспорта и съобщенията, както и на Съвета по сигурността и специализираните служби. Това бе съобщено от правителствената информационна служба. Основната тема на срещата са мерките, които българската държава ще предприеме за безопасното извеждане на българските граждани от Ливан.

Мерките за евакуация от Ливан са в отговор на ескалацията на напрежението в Близкия изток, като българските власти засилиха координацията за защита на своите граждани. Вчера Министерството на външните работи обяви, че се подготвя евакуация на сънародниците ни от региона. Според информация от ведомството, министър-председателят Димитър Главчев и министърът на външните работи Иван Кондов поддържат постоянен контакт с оглед динамичната ситуация.

С цел да се осигури максимална координация между различните институции, в Министерството на външните работи е създадена специална работна група. Основната ѝ задача е да предложи най-безопасния и ефективен начин за извеждане на българските граждани и техните семейства от Ливан. В групата участват представители на няколко държавни институции, които имат ключова роля в осъществяването на тези мерки.

Междувременно, МВнР призова всички български граждани да прекратят незабавно всякакви пътувания до Ливан и тези, които вече се намират на територията на страната, да напуснат възможно най-скоро. При необходимост от съдействие, те могат да се обръщат към българското посолство в Бейрут. Достъпни са следните телефонни номера за контакт: +961 5 453 658 за работно време, както и +961 81 302 552 и +961 76 697 766 за неотложни случаи извън работното време. Също така гражданите могат да изпращат сигнали на имейла на Консулската служба: [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари