Бенямин Нетаняху: Присъствието на военните на ООН ги превръща в заложници на Хизбула

0
Израелският премиер настоява за незабавно изтегляне на мисията на ООН от Ливан
Израелският премиер настоява за незабавно изтегляне на мисията на ООН от Ливан Снимка: Бенямин Нетаняху / Facebook

Израелският премиер настоява за незабавно изтегляне на мисията на ООН от Ливан

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху отправи спешен призив към генералния секретар на ООН Антониу Гутериш за незабавно преместване на военнослужещите от мисията на организацията в Ливан на безопасно място. Това се случва на фона на ескалиращото напрежение в региона и опасенията за сигурността на международните сили.

Нетаняху: Присъствието на ООН превръща военните в "заложници на Хизбула"

В драматично видеообръщение на английски език израелският премиер заяви: "Господин генерален секретар, пратете незабавно на сигурно място силите на ООН в Ливан. Трябва да го направите веднага, незабавно". Нетаняху подчерта, че текущото разположение на силите на ООН ги поставя в уязвима позиция, превръщайки ги потенциално в "заложници на Хизбула".

Нарастващи опасения за безопасността на международните сили

Призивът на Нетаняху идва след инциденти, при които най-малко пет сини каски са били ранени през последните дни. Тези инциденти са резултат от продължаващите сблъсъци между израелските сили и подкрепяното от Иран ливанско движение "Хизбула" в южната част на Ливан.

Противоречиви данни за жертви от израелска страна

Телевизионният канал "Ал Хадат", базиран в Дубай, съобщава за пет убити и 26 ранени израелски военнослужещи в боевете в Южен Ливан, позовавайки се на свои източници. Важно е да се отбележи, че тази информация не е потвърдена от западни информационни агенции и към момента остава непроверена.

Ситуацията в региона остава напрегната, като призивът на Нетаняху подчертава нарастващите опасения за безопасността на международните сили, намиращи се в зоната на конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Елементарно
    Всичко, което трябва да се знае за евреите - държавата им е създадена с указ на ООН, но само няколко десетилетия по късно те обявяват генералния секретар на ООН за персона-нон-грата и започват да избиват служители на ООН. Това е напълно достатъчно да обясни защо от хилядолетия са презряно племе.
  • 10
    1
    4564564
    крайно време е чифутските сатанопоклоннически терористи да си намерят майстора, много зло натвориха по света и много невинни хора избиха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари