Американски семейства, осиновили деца от България, се срещнаха в Индианаполис

1
Присъстващите гледаха видео, в което беше представена България
Присъстващите гледаха видео, в което беше представена България Снимка: Facebook / Ралица Коларова

Присъстващите гледаха видео, в което беше представена България

В Индианаполис, Асоциацията „Българи в чужбина 681“ организира първата по рода си среща между американски семейства, осиновили деца от България. Събитието беше подкрепено от Българската православна църква „Св. Стефан“ и Националната агенция за осиновяване - Nightlight Christian Adoptions. Новината беше съобщена от Ралица Коларова, президент на клуб „Дамян Груев“ към Македонската патриотична организация (МПО), и беше споделена в социалните мрежи от Генералното консулство на България в Чикаго.

По време на събитието отец Димитър разказа на присъстващите за историята на църквата „Св. Стефан“. Всяко семейство получи книги и диск с информация за храма, а децата бяха подарени тетрадки и химикали с надпис. Специален акцент на събитието беше видео, представящо България.

Нико Стойчев представи беседа за българското кисело мляко, а гостите имаха възможност да го опитат. Представители на Nightlight Christian Adoptions, Карсон и Виктория, раздадоха подаръци на децата, а Асоциацията „Българите в чужбина 681“ зарадва гостите с традиционни български лакомства и български знамена.

Събитието завърши с традиционно българско хоро, като на финала Ралица Коларова изрази благодарности към Стоян Дечев и Нико Стойчев за приноса им към срещата, както и към Българския културен център „Магура“ в Чикаго за дарените книги за новосъздадената библиотека към църквата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари