Димитър Главчев ще участва в Срещата на върха за бъдещето в Ню Йорк

0
Премиерът ще участва в дебати за дигиталното бъдеще и ще се срещне с български общности
Премиерът ще участва в дебати за дигиталното бъдеще и ще се срещне с български общности Снимка: Димитър Главчев / Facebook

Премиерът ще участва в дебати за дигиталното бъдеще и ще се срещне с български общности

Министър-председателят на Република България Димитър Главчев се отправя утре на официално посещение в Съединените американски щати. Основната цел на визитата е участието му в Срещата на върха за бъдещето - ключово събитие, което ще се проведе на 22 и 23 септември 2024 година в град Ню Йорк.

Форумът е централно мероприятие в рамките на така наречената Седмица на високо равнище на Организацията на обединените нации (ООН). Това значимо международно събитие традиционно привлича лидери от цял свят, включително държавни глави и ръководители на правителства.

Програмата на българския премиер включва активно участие в пленарния дебат на срещата на високо равнище. Освен това, Главчев ще вземе участие в интерактивния диалог, озаглавен "Към общо дигитално бъдеще", където се очаква да сподели визията на България за развитието на дигиталните технологии и тяхното влияние върху бъдещето на страната и света.

Визитата на министър-председателя Главчев в Съединените щати няма да се ограничи само до участието му в официалните събития на ООН. Планирани са срещи с представители на българските общности в три големи американски града - Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис. Тези срещи ще дадат възможност на премиера да се запознае отблизо с живота, успехите и предизвикателствата пред българите в САЩ, както и да обсъди възможности за укрепване на връзките между България и нейната диаспора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари