Димитър Главчев призова служителите на МВР да бъдат абсолютно безкомпромисни

0
Изпълнителната власт се ангажира със стриктно спазване на Изборния кодекс
Изпълнителната власт се ангажира със стриктно спазване на Изборния кодекс Снимка: Министерски Съвет на РБ

Изпълнителната власт се ангажира със стриктно спазване на Изборния кодекс

В навечерието на предстоящите избори, насрочени за 27 октомври, министър-председателят Димитър Главчев отправи категоричен призив към служителите на Министерството на вътрешните работи (МВР) за безкомпромисност при сигнали за опорочаване на вота. Това стана по време на национално съвещание на МВР, фокусирано върху подготовката за изборния процес.

"Бъдете абсолютно безкомпромисни, ако получите сигнал за опорочаване на вота и действайте светкавично", заяви премиерът Главчев пред служителите на реда. Той подчерта ключовата роля на МВР за осигуряването на нормалното протичане на изборите, особено в борбата с купуването на гласове, която се води в сътрудничество с прокуратурата.

Министър-председателят изрази задоволство от работата на служителите на МВР по време на предишните избори, които според международните наблюдатели са преминали спокойно. Главчев изрази увереност, че и предстоящият вот ще се проведе при пълна прозрачност.

Премиерът информира, че в деня на съвещанието правителството е изпратило писмо до Централната избирателна комисия (ЦИК) с предложения за допълнителни мерки, гарантиращи прозрачността на изборния процес.

Димитър Главчев припомни, че задълженията на изпълнителната власт по отношение на изборите са ясно дефинирани в Изборния кодекс, като подчерта водещата роля на ЦИК в организацията и провеждането на вота. "Органите на изпълнителната власт осъществяват материално-техническо осигуряване на изборите", поясни министър-председателят, като категорично заяви, че няма да се излиза извън тези законово определени рамки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари