МВР регистрира над 500 сигнала за изборни нарушения в страната

0
15 хиляди полицаи ще охраняват изборния процес
15 хиляди полицаи ще охраняват изборния процес Снимка: МВР

408 от тях касаят опити за купуване на гласове

МВР разкри мащабна картина на изборните нарушения в страната.

Министерството на вътрешните работи (МВР) регистрира значителен брой сигнали за нарушения, свързани с изборния процес. По време на официален брифинг директорът на пресцентъра на МВР - Митко Димитров представи подробна информация за постъпилите сигнали и предприетите действия.

Статистика на нарушенията

От общо 512 регистрирани сигнала, 408 касаят опити за купуване на гласове в полза на политически партии и коалиции. Останалите случаи се разпределят както следва: 21 сигнала за неправомерна агитация, 13 за унищожаване на имущество, 3 за корпоративен вот и 67 за други нарушения, свързани с изборния процес.

Правоохранителни действия

В резултат на получените сигнали са образувани 110 досъдебни производства, като правоохранителните органи са задържали 51 души. Допълнително са съставени 1450 предупредителни протокола по Закона за Министерството на вътрешните работи.

Специализирана операция в Бургас

При проведена специализирана операция в град Бургас са задържани трима души за нарушения на изборния процес, като са образувани три досъдебни производства. В хода на операцията са задържани допълнително четирима души за държане и разпространение на наркотици.

Организация на изборната сигурност

За обезпечаване сигурността на изборния процес са мобилизирани над 15 хиляди служители на Министерството на вътрешните работи. Поддържа се непрекъсната връзка с Централната избирателна комисия (ЦИК) и останалите компетентни институции. За улесняване на гражданското участие са издадени 843 удостоверения, които ще заместват личните документи при гласуване в неделя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Купуващи гласове
    ОПГ ГРОБ, ДПС(Пеевски), вгъZZраждани, ИмаТакиваНещастници! Това са всеизвестните партийки, които безнаказано купуват гласове по всякакви начини! ФАКТ!!!
  • 3
    1
    Анонимен
    Напишете кои Партии са купували гласове.Колко осъдени има? Защо не ги лишите от участие в изборите? До кога ще ни хвърляте кьор фишеци,че МВР заловени незнам си колко.И какво от това?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари