Димитър Главчев: Искаме да се елиминират всякакви възможности за изкривяване на изборния процес

0
Очаквам да бъде подобрено взаимодействието между Изпълнителната власт и ЦИК
Очаквам да бъде подобрено взаимодействието между Изпълнителната власт и ЦИК Снимка: Министерски съвет

Очаквам да бъде подобрено взаимодействието между Изпълнителната власт и ЦИК

Министър-председателят Димитър Главчев направи редица важни изявления пред медиите по време на откриването на новата учебна година в столицата.

"Няма да бъдат забравени българските учители", каза той, предаде "Дарик".

Коментирайки предстоящата работна среща, свързана с наводненията в Европа, премиерът изрази загриженост: "Само да стискаме палци на нас да не ни се случи, животът показва, че обикновено се случва и аз искам да разбера каква ни е готовността да реагираме веднага. Природата трудно се спира, но поне да се вземат мерки, ако се случи нещо подобно".

Относно ситуацията с Движението за права и свободи (ДПС), Главчев се опита да успокои общественото напрежение, заявявайки: "Никакво напрежение няма по темата, повече се политизират тези напрежения, надявам се, че здравият разум ще надделее".

Премиерът също така се спря на предстоящата среща между шестима министри и Централната избирателна комисия (ЦИК). Той подчерта важността на подобряването на взаимодействието между Изпълнителната власт и ЦИК, като същевременно уточни ролите на двете институции в изборния процес. "Очаквам да бъде подобрено взаимодействието между Изпълнителната власт и ЦИК", каза Главчев, добавяйки: "Аз искам да се засили ролята дотолкова, доколкото да бъдат предотвратени всякакви изкривявания на изборния процес. Целта е да се елиминират всякакви възможности за изкривяване на изборния процес".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари