Димитър Главчев: Всички знаят, че е илюзия, че няма купен вот

0
Купуването на гласове е реалност в изборния процес
Купуването на гласове е реалност в изборния процес

Купуването на гласове е реалност в изборния процес

Служебният министър-председател Димитър Главчев направи откровено изявление относно проблема с купуването на гласове по време на проведените избори. В изявление пред медиите той сподели своята позиция за съществуването на този феномен в изборния процес.

Всички знаят, че е илюзия, че няма купен вот. Мисля, че и там противодействахме в рамките на закона", заяви Димитър Главчев.

Засилени проверки на машините за гласуване

Премиерът изтъкна значителното увеличение на проверените машини за гласуване в сравнение с предходни избори. „При експедицията бяха проверени над 3500 машини, а на предишните избори - над 660. На всички видове избори преди това са проверявани по общо 100 машини", поясни той.

Фокус върху прозрачността на вота

Главчев акцентира върху необходимостта от повишаване на доверието в изборния процес: „Не чух стряскащи факти по повод провеждането на изборите. Каквото зависи от нас, го направихме. Въпросът е да се преодолее схващането от избирателите, че дават глас, за който не знаят къде отива".

Относно възможността отново да заеме поста на служебен премиер, Главчев беше категоричен: „Няма такава хипотеза, много е далечна. Надявам се да не се стигне до това".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Анонимен
    Служебното правителство май трябваше да гарантира честни избори.
  • 3
    1
    Ееее
    Купен вот, но от кои кандидати, това кажи?! От устата на министър-ПРЕДАТЕЛ звучи страшно да говори, че има много, много купен вот, а министърът ти на вътрешните работи участваше ли или комфортно присъства в твоя състав на министгерския съвет?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Симпозиум на гинеколози. На подиума се качва председателят и почва реч:
- Колеги, къде бъркаме?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари