Димитър Главчев: Няма много желаещи за посланици в Украйна

0
Назначението на Николай Ненчев в Киев предизвика напрежение между институциите
Назначението на Николай Ненчев в Киев предизвика напрежение между институциите

Назначението на Николай Ненчев в Киев предизвика напрежение между институциите

Служебният премиер Димитър Главчев обяви, че Николай Ненчев е назначен за временно управляващ посолството на България в Киев, предизвиквайки остра реакция от страна на президента Румен Радев. Според Главчев, временно управляващите посланици не се нуждаят от препотвърждаване и указ от президента, което е стандартна практика в много други страни.

„Така ли е казал президентът? Не ми се вярва да е така, тъй като Николай Ненчев е назначен за временно управляващ посолството в Киев. Тази практика се използва на много места в посолства, в които не може да бъде назначен извънреден и пълномощен посланик“, заяви Главчев, добавяйки, че в Украйна от две години се води война.

Главчев категорично заяви, че процедурата е спазена и няма нарушение на правилата. „Няма чак толкова много желаещи да отидат там за посланици. Вече ги разбирам защо“, коментира премиерът, подчертавайки, че продължават обсъжданията за кандидатури, за да бъде назначен посланик с указ на Радев.

На въпрос за евентуално напрежение между него и държавния глава, Главчев отговори, че такова няма. „А защо държавният глава не пожела да води делегацията на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, въпросът е към него. Вероятно има някакви причини“, коментира още Димитър Главчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Митев
    Селски хитрец,който си позволява да пренебрегва конституцията и президентство в България.
  • 2
    5
    Нямал мерак?
    но вие щедро ще го възнаградите.Направо ще е позлатен.Силно ваш човек е .
  • 3
    4
    кенет е мертен
    "Българското общество състави списък с имена, които задължително ще заминат на фронта и ще воюват в полза на Украйна! Начело в имената са: Димитър Стоянов, ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, @сен агофците, дайнофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, момчил дойчеф, создормон прасе и банкянската тиква! Но не се забравя лена б0р!сл!в0ва - 4000 жрица на агресора сащ! Ако откажат да заминат за фронта или ако откажат да воюват на страната на Украйна, ще се пристъпи към хирургическа интервенция по смяна на пола им, като по този начин ще вкусят от евроатлантическите ценности!"
  • 6
    3
    Посланик къде?!!
    В Украйна ли?!!! Че то остана ли нещо от тая държава, благодарение на „приятелите“ ѝ от САЩ? По-добре пишете „посланик в Русия“!
  • 7
    2
    ЛайНенчев
    Оххх,Главанакчев,то и аз не искам ама ме изнудиха...надявам се да успея да се евакуирам бързо,когато Вовата превземе Киев и оня наркоман го обесят за краката....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари