Николай Денков: Не съм предлагал Николай Ненчев за посланик в Украйна

0
Никога не съм работил с Николай Ненчев, така че няма как да коментирам неговите качества
Никога не съм работил с Николай Ненчев, така че няма как да коментирам неговите качества Снимка: Министерски съвет / Архив

Никога не съм работил с Николай Ненчев, така че няма как да коментирам неговите качества

Николай Денков, председател на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“, направи коментар пред журналисти относно назначаването на Николай Ненчев за временно управляващ посолството на България в Украйна. Денков заяви, че никога не е работил с Ненчев и няма как да коментира неговите качества или да е участвал в процедури, в които да го е предлагал, пише БТА.

Полемика между парламента и президента

Поводът за коментара на Денков е назначаването на Ненчев и позицията на президента Румен Радев. По-рано днес държавният глава призова Министерството на външните работи стриктно да спазва Конституцията и установените процедури при определянето на ръководителите на българските посолства в чужбина. Прессекретариатът на президентската институция изпрати позиция до медиите, в която Радев посочва, че по време на правителството „Денков-Габриел“ му е било настойчиво предлагано да назначи Николай Ненчев за български посланик в Украйна. Президентът категорично отказал, като се аргументира, че кандидатът не притежава необходимите професионални качества и подготовка за този важен пост.

Ролята на Димитър Главчев

Димитър Главчев, който освен служебен премиер, е и министър на външните работи, заяви, че процедурата при назначението на Николай Ненчев за временно управляващ посолството на България в Украйна е била спазена. Той потвърди, че всички изисквания и процедури са били стриктно изпълнени, въпреки противопоставянето на президента.

Реакции и анализи

Назначаването на Ненчев предизвика различни реакции и анализи. Част от политическите анализатори изразиха мнение, че назначението на временно управляващ посолството в Украйна трябва да бъде внимателно прегледано и обсъдено, за да се избегнат бъдещи конфликти и неясноти. Други анализатори обаче подчертават, че настоящата ситуация подчертава нуждата от по-добра координация и комуникация между различните институции в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари