Детско полицейско управление отваря врати в Две могили

0
Ученици стават "малки полицаи" в новаторска образователна инициатива
Ученици стават "малки полицаи" в новаторска образователна инициатива Снимка: Петър Ванев

Ученици стават "малки полицаи" в новаторска образователна инициатива

Град Две могили става домакин на иновативна образователна инициатива с откриването на Детско полицейско управление в Средно училище "Свети Свети Кирил и Методий". Проектът е резултат от успешното партньорство между учебното заведение и Районно управление - Две могили към Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи - Русе.

Инициативата цели да запознае учениците с работата на полицията и да изгради доверие между младото поколение и служителите на реда. В продължение на една година децата ще имат възможност да участват в специално разработена програма, която ще им даде ценни знания за правоприлагането и обществената безопасност.

Проектът се осъществява с активното участие на Центъра за обществена подкрепа - Две могили и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Две могили. Тези институции ще си сътрудничат в провеждането на разнообразни занятия, които ще обогатят знанията и уменията на учениците в областта на гражданската защита и пожарната безопасност.

Очаква се инициативата да донесе множество ползи както за учениците, така и за обществото като цяло. Децата ще имат шанса да развият чувство за отговорност, да се запознаят отблизо с работата на различни служби и да изградят ценни социални умения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари