Дете с тротинетка помете друго дете в Несебър

1
Докато пострадалото момче лежи на улицата, другото момче бяга от мястото
src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=26720ee9fe&autoplay=1&stopframes=1" width="100%" height="100%" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="">
Докато пострадалото момче лежи на улицата, другото момче бяга от мястото Видео: NOVA

Докато пострадалото момче лежи на улицата, другото момче бяга от мястото

В събота вечерта, малко след 22:30 часа, уличка в Несебър стана сцена на инцидент, който по чудо се размина с трагедия. 11-годишно момче беше пометено на пътя от електрическа тротинетка, управлявана от 13-годишно момче. Докато пострадалото момче лежеше на улицата, другото дете избяга от мястото на инцидента.

Според информация от бащата на пострадалото дете, тротинетката е била управлявана от 13-годишно съседско момче, съобщава NOVA. Ударът е бил толкова силен, че малкият пострадал е трябвало да бъде освидетелстван. За щастие, той е извън опасност за живота, но все пак инцидентът подчертава нарастващата опасност, свързана с небрежното използване на електрически тротинетки, особено от непълнолетни.

Нарастващи инциденти с електрически тротинетки

Електрическите тротинетки се превърнаха в популярен начин на транспорт в градовете, но с това нараства и броят на инцидентите. Според статистики, нараства броят на случаи, в които непълнолетни използват тези средства за придвижване без необходимите познания за безопасност и без надзор. Това поставя под въпрос необходимостта от по-строг контрол и регулации върху тяхното използване.

Местната общност е разтревожена

Жителите на Несебър са разтревожени от инцидента и настояват за по-строги мерки за контрол на използването на електрически тротинетки. Много от тях смятат, че тротинетките не трябва да бъдат достъпни за непълнолетни без надзор, особено при скорости над 40 км/ч.

„Трябва да има правила и санкции за тези, които не ги спазват,“ споделя една от съседките на пострадалото момче. „Не може да позволим децата ни да бъдат изложени на такава опасност.“

Възможни мерки за подобряване на безопасността

За да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще, се обсъждат няколко мерки:

  1. Забрана за използване на електрически тротинетки от непълнолетни без надзор.
  2. Ограничаване на максималната скорост на тротинетките до 25 км/ч.
  3. Въвеждане на задължителни курсове по безопасност за всички, които искат да използват тези транспортни средства.
  4. Повишен контрол и санкции за нарушители.

Местните власти в Несебър ще разгледат тези предложения и ще търсят начини за подобряване на безопасността на пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    русе
    САМО ЕДНО ПРАВИЛО: ЗАБРАНА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ТРОТИНЕТКИ!!!
  • 6
    3
    закон и
    Правила има, но никой не ги спазва! Като почнат да налагат солени глоби и да конфискуват тротинетки нещата малко от малко ще се кротнат
  • 5
    2
    123
    БЕЗ КНИЖКА НИКАКВА ТРОТИНЕДКА ! Не може всеки избортирано прост мангал и пиян и дрогиран шибаняк да ползва тези боклуци и да бяга от всякаква отговорност.
  • 9
    1
    Пълна забрана на тротинетките
    и който не я спазва да бъде ужилен със солена глоба.И Контрол!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари