Момче се бори за живота си след инцидент с електрическа тротинетка в Плевен

0
Пострадалият младеж е настанен за лечение в болница "Д-р Георги Странски"
Пострадалият младеж е настанен за лечение в болница "Д-р Георги Странски"

Пострадалият младеж е настанен за лечение в болница "Д-р Георги Странски"

На 27 август, около 20:40 часа, в град Плевен се случи сериозен инцидент, при който 16-годишно момче получи тежка черепно-мозъчна травма след падане с електрическа тротинетка. Състоянието на непълнолетния е критично и има опасност за живота му, съобщават от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОД на МВР) в Плевен.

Пострадалият веднага е транспортиран и настанен за лечение в болница "Д-р Георги Странски". Медицинският екип в болницата полага максимални усилия за стабилизиране на състоянието му, но прогнозите остават несигурни.

На мястото на инцидента е извършен оглед от полицейски служители, които се опитват да установят причините за възникването му. По случая е уведомен прокурор от Районната прокуратура в Плевен, и е образувано досъдебно производство, което ще продължи с цел да се установи дали са налице нарушения на законовите разпоредби.

Този инцидент е част от нарастваща тенденция за увеличаване на произшествията с електрически тротинетки в Плевен. Само през последното денонощие, в полицията са подадени пет сигнала за инциденти, свързани с използването на тези превозни средства. Пешеходци също са изразили своето безпокойство поради високата скорост, с която някои от тези тротинетки се движат в пешеходните зони и паркове.

Полицията в Плевен обръща внимание, че в Закона за движение по пътищата са въведени строги правила за употребата на индивидуални електрически превозни средства, като тротинетките. Тези правила включват технически изисквания като наличието на работещи спирачки, светлини и звънец, както и ограничения в скоростта на движение – до 25 км/ч. В някои участъци, определени от местните власти, може да има и по-ниски ограничения.

Според закона, минималната възраст за управление на електрическа тротинетка е 14 години, като тези деца могат да се движат само по велоалеи. След навършване на 16 години, водачите имат право да се придвижват и по улиците и пътищата, където максимално разрешената скорост е 50 км/ч.

С цел предотвратяване на инциденти и за повишаване на безопасността, в централната градска част на Плевен са определени зони, където е забранено придвижването с електрически тротинетки, особено в пешеходните зони. В сътрудничество с общинските инспектори, полицията в Плевен провежда редовни акции за контрол върху спазването на тези забрани, предизвикани от многобройните жалби на граждани за "летящи тротинетки".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари