Демонстрация на китайски грим и музикални инструменти в Русе

0
Шанхайската кунцю оперна трупа отправи специална покана към русенци
Шанхайската кунцю оперна трупа отправи специална покана към русенци

Шанхайската кунцю оперна трупа отправи специална покана към русенци

Драматичен театър „Сава Огнянов“ представя уникална демонстрация на традиционен китайски грим и музикални инструменти.

Драматичен театър „Сава Огнянов“ с подкрепата на Община Русе и Фондация „Косьо Станев“ кани всички русенци и гости на града на изключително културно събитие. На 6 юли, във фоайето на Доходното здание, ще се проведе демонстрация на традиционен китайски грим и музикални инструменти преди началото на кунцю операта „Среща сред цъфналите праскови“. Събитието ще започне в 17:30 часа, а самата опера ще се проведе в 19:00 часа в Голямата зала.

Традиционната шанхайска опера, известна като кунцю, не е позната на много от нас. Тя представлява уникална форма на източно театрално изкуство, което съчетава музика, поезия, танц и драма. Музиката в кунцю операта е нежна и мелодична, като включва богат репертоар от произведения. Диалозите са поетични и изтънчени, а движенията и жестовете на актьорите са обаятелни и изразителни. Особено впечатляващи са елементите с бойни изкуства, които добавят динамика и изумление в постановките.

Гримът като израз на китайската културна идентичност

Интересен аспект на кунцю операта е специфичният грим, който се използва в различните династии на Китай. Гримът се отличава със своята пъстрота, елегантност и цветове, като всяка династия има свои характерни черти. Начините и техниките на полагане на грима също са разнообразни и уникални, което прави този аспект на китайското изкуство изключително интересен за изучаване и наблюдение.

Уникална възможност за близък досег до източната култура

Посетителите на събитието ще имат възможност да научат повече за тези традиции и да видят демонстрации на древните ръчно изработени музикални инструменти, които съпътстват кунцю операта. Събитието ще предостави на гостите детайлни знания за грима, цялостната естетика и инструментите, които правят този вид изкуство толкова уникален.

Входът за събитието е свободен, което предоставя възможност на всички заинтересовани да се докоснат до богатото културно наследство на Китай. Тази инициатива е част от усилията на Община Русе и Фондация „Косьо Станев“ за популяризиране на културното разнообразие и запознаване на местната общност с различни форми на изкуство от цял свят.

Кунцю операта „Среща сред цъфналите праскови“

Кунцю операта „Среща сред цъфналите праскови“ ще започне в 19:00 часа и ще предложи на зрителите едно незабравимо преживяване. Тази форма на изкуство е обявена от ЮНЕСКО на 18 май 2001 година за един от първите шедьоври на устното и нематериално културно наследство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари