Делян Пеевски: Румен Радев наруши Конституцията, аз ще го разоблича

0
Лидерът на ДПС посочва, че ако съдът установи нарушение на Конституцията, Радев няма да бъде президент
Лидерът на ДПС посочва, че ако съдът установи нарушение на Конституцията, Радев няма да бъде президент Видео: NOVA

Лидерът на ДПС посочва, че ако съдът установи нарушение на Конституцията, Радев няма да бъде президент

Председателят на Движението за права и свободи (ДПС) Делян Пеевски отправи остри критики към президента Румен Радев, обвинявайки го в нарушение на Конституцията на България. Според Пеевски, в момента, в който държавният глава е нарушил основния закон на страната, той вече не може да бъде смятан за президент. Тези твърдения бяха направени на фона на въпросите около състава на служебния кабинет, който бе назначен от Радев.

Пеевски заяви, че оценката за състава на служебния кабинет трябва да бъде дадена от този, който го е назначил – именно президентът Радев, когото лидерът на ДПС обвини, че е нарушил Конституцията, което според него означава, че той вече не изпълнява функциите на президент.

В допълнение към това, Пеевски подчерта, че ако съдът се произнесе и установи, че президентът действително е нарушил Конституцията, то няма да е необходимо да се задейства процедура по импийчмънт. Това би довело до автоматично прекратяване на мандата на президента.

„Той вече е с пълно нарушение на Конституцията. Ако това бъде установено, автоматично няма да бъде президент. Ако съдът се произнесе, че президентът е нарушил Конституцията, няма нужда от процедура по импийчмънт,“ заяви Пеевски пред медиите.

Основният повод за напрежението е свързан с отмяната на указа за назначението на Горица Кожарева. Пеевски се позовава на този случай, за да постави под съмнение действията на президента Радев. По думите на председателя на ДПС, ако бъде доказано, че указът е отменен в нарушение на Конституцията, това ще доведе до сериозни последици за държавния глава.

Пеевски изрази и разочарование от липсата на реакция от страна на останалите политически сили. Той отбеляза, че всички партии в момента са „на колене пред Радев“, което по негово мнение е необяснимо. Лидерът на ДПС не скри възмущението си и добави: „Той е просто един крадец, аз ще го разоблича и България ще бъде на българите, а не на Русия и Москва“.

Въпросът за назначаването на новия вътрешен министър също не остана извън фокуса на Пеевски. Той отговори на коментарите, които обвързват министъра с него, с известна ирония: „Като ги слушам – всички вътрешни министри са мои. Всички министри са мои, премиерът е мой, само президентът не е мой, а може и той да е мой. И това мога да чуя от тях“.

Изказванията на Пеевски създават сериозен политически отзвук, който със сигурност ще продължи да бъде тема на обсъждане в следващите дни. Въпросът за конституционността на действията на президента Радев вече е на дневен ред, а потенциалното произнасяне на съда може да има значителни последици за политическата обстановка в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Ф.Котленски
    Един дебел броди из коридорите на нс,превърнал се в издънена пощенска кутия,в която всеки който не е съглсен с политиката на президента Р.Радев,пуска своите пасквили.Тича след шкембето си "нашият" щом види журналисти с микрофон и камера и започва да ломоти което са му наредили и до там.Магнитски,ти си осъден от прокуратурата на САЩ.И да си разцепиш седалището, табелката на ревера ти ще си остане,докато те поеме у нас една лоялна прокуратура и съд.Аланкоолу,ти имаш открит враг в лицето на създателя си Ахм. Доган,не си ври зурлата в работата на президента! Тази хапка не е за твоите уста,колкото и да са големи те.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари