Делян Пеевски: Румен Радев се пече на морето и бави служебния кабинет

0
Председателят на ПГ на ДПС обвинява Радев и неговото обкръжение за забавянето на процедурата
Председателят на ПГ на ДПС обвинява Радев и неговото обкръжение за забавянето на процедурата Снимка: БГНЕС

Председателят на ПГ на ДПС обвинява Радев и неговото обкръжение за забавянето на процедурата

Водещата политическа фигура и председател на парламентарната група на ДПС, Делян Пеевски, отправи остри обвинения срещу президента Румен Радев. Според Пеевски, причината за забавянето на процедурата по съставяне на служебен кабинет е свързана с това, че президентът в момента се намира на почивка в чужбина, където харчи „откраднат кеш“. Изказването бе направено пред журналисти в Народното събрание, като репортер на БГНЕС предаде думите на Пеевски.

Темата за съставянето на служебния кабинет стана водеща в дневния ред на политическите дебати, като Пеевски подчерта, че именно тя трябва да е в центъра на вниманието на медиите и обществото. Въпреки това, той категорично отказа да коментира други важни въпроси, като стартиралите разследвания срещу Румен Гайтански - Вълка, Стоян Мавродиев и проверките на фирми, свързани с бившия кмет на Кърджали Хасан Азис. Така въпросите на журналистите по тези теми останаха без отговор.

В отговор на твърденията на "Продължаваме Промяната - Демократична България" и "Възраждане", че той използва прокуратурата като "бухалка", Пеевски отговори остро. Той обвини и двете формации в корупция и зависимости от Русия, като каза, че именно тези партии се ползват с благоволението на прокуратурата. По думите му, разследванията срещу тях не водят до реални резултати, а главният прокурор обслужва техните интереси. „Питайте партията на "кеша" и проруската партия, най-големите мафиоти, слуги на Путин в България, какво правят и защо прокуратурата нищо не прави по маса разследвания. Защо, кой обслужва? Тях, с удобния им главен прокурор“, коментира той.

Пеевски също така отправи сериозни обвинения към президента Радев и неговото обкръжение, като заяви, че президентът е в чужбина с „антуража си от касиери, от Николай Копринков“ и харчи „откраднатия кеш“. Той прикани парламентарните репортери да направят собствено разследване и да установят кои лица от администрацията на президента ежедневно посещават кабинета на проектопремиера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    До някой
    Най корпулентният евроатлантик в републиката има бизнес интереси с Русия ? Бреххх ти да видиш - и какви са те ? Да не купува руски газ през посредници и да ощетява българския бюджет със стотици милиони както правеше Курчо Путков ?
  • 8
    6
    някой
    Тоя невъзпитан дебелак вече не се понася. Какви ги приказва? - ами неговите бизнеси с Русия? Или крадеца вика дръжте крадеца!
  • 12
    5
    е как да го
    назначи правителството бе, Дебеляне, като още не му е представено, а срокът е 19.08.24
  • 11
    4
    Драганова
    Президентът ясно посочи, че дава 10 дена срок до 20 август на кандидата за служебен премиер да си намери министри и тогава да му връчи указа. Тоя дебел дебил Пеевски какво се ежи и чуди как да разпалва конфликти и да отмества темата от болната глава (неговата) на здравата (тази на президента)?! Освен това и президентът има право на почивка след като през последните 3-4 години не го оставихме намира и постоянно трябваше да прави служебни правителства. Реално той е работил много повече и по-важни неща, отколкото плямпачи като Пеевски в парламента.
  • 16
    3
    Димитров
    Някой да вкара в ушите на този тлъст екземпляр,че неговият основен опонент, е Ахмед Демир Доган. Д.П.не си ври зурлата в работата на президента.Ти си една тлъста муха, която бръмчи около сградата на "Дондуков"-2.Муха,която може да бъде смачкана всеки момент.Теб те управляват дистанционно.Ти служиш едновременно на двама господари,но табелката с надписа "Магнитски" закачена ти от прокуратурата на САЩ,ще си остане на ревера ти.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари