Делян Пеевски: Има едно ДПС и една легитимна коалиция - нашата

0
Пеевски критикува ЦИК и предлага реформи за назначения
Пеевски критикува ЦИК и предлага реформи за назначения

Пеевски критикува ЦИК и предлага реформи за назначения

Делян Пеевски заяви, че "Движение за права и свободи – Ново начало" остава единственото легитимно представителство на ДПС, въпреки опитите на отцепниците да създадат конкуренция. По време на пресконференция в кулоарите на Народното събрание, Пеевски подчерта, че всяко друго явление, произтичащо от вътрешни разцепления, няма легитимност. "Нашата коалиция е единствената с одобрение от парламентарната група. Отцепниците могат да се явяват на избори, както намерят за добре," добави той.

В отговор на заявленията за регистрация на двете фракции на ДПС в Централната избирателна комисия, Пеевски изрази недоволството си от начина, по който комисията е реагирала. Според него, ЦИК се е поддала на натиск и е участвала в "циркове", като е дала легитимност на една от фракциите на отцепниците.

Пеевски също така предложи промени в законодателството, които да осигурят публична процедура за назначения, свързани с президента Румен Радев. Той посочи, че е необходимо парламентът да бъде ангажиран с процеса на назначения, вместо Радев да има неограничена власт за поставяне на хора на ключови позиции без предварително обяснение. Според Пеевски, настоящата практика е опасна за България, тъй като позволява назначения на приятели и хора с връзки в Москва.

Освен това, Пеевски предложи Централната избирателна комисия да бъде преместена от сградата на Народното събрание, като отбеляза, че ролята на комисията в парламента е довела до "циркове" и неефективност. Той поиска ръководството на Народното събрание да осигури на ЦИК самостоятелно помещение, отделено от парламентарната институция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    2
    аз
    Да откраднеш цяла партия и да се фукаш, че е твоя.......
  • 15
    1
    Сократ
    Свинята пак се квичи. В крайна сметка в днешно време всички свини свършват по един и същи начин!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари