БСП: Димитър Главчев не трябва да е премиер

0
Атанас Зафиров: "Не вярваме в неговата безпристрастност"
Атанас Зафиров: "Не вярваме в неговата безпристрастност" Снимка: Никола Узунов / БТА

Атанас Зафиров: "Не вярваме в неговата безпристрастност"

Българската социалистическа партия (БСП) изрази позицията си по отношение на Димитър Главчев, изразявайки категоричното си несъгласие той да бъде предложен за премиер. В изявление пред медиите, изпълняващият функциите на председател на БСП Атанас Зафиров потвърди, че партията остава непоколебима в мнението си, че Главчев не е подходящ за поста.

Според Зафиров, отказът на Главчев да даде категоричен отговор относно оставането на вътрешния министър Калин Стоянов на позицията си, допълнително засилва съмненията относно неговата безпристрастност. В това свое изказване, Зафиров подчерта, че БСП вижда в действията на Главчев липса на достатъчни гаранции за справедливо и обективно управление.

"Продължаваме да смятаме, че той не е удачният кандидат, но в същото време пък се съобразяваме с тези ограничения, които са наложени от Конституцията," добави Зафиров, намеквайки за необходимостта от спазване на установените правни рамки в политическите процеси.

Изявлението пред централата на партията в София допълнително затвърждава позицията на БСП в продължаващия политически дебат около избора на нов премиер. Въпреки възможните коалиции и консултации между партиите, левицата ясно заявява, че няма да подкрепи кандидатурата на Главчев. Основният аргумент на социалистите е свързан с липсата на доверие в неговата способност да осигури стабилност и безпристрастност в управлението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари