Бразилия обяви тридневен траур в памет на жертвите от самолетната катастрофа

0
61 души на борда са потвърдени жертви
61 души на борда са потвърдени жертви

61 души на борда са потвърдени жертви

Бразилия е в тридневен траур след трагичната самолетна катастрофа, която отне живота на всички 61 души на борда на пътническия самолет ATR-72. Президентът на страната Луиз Инасио Лула да Силва обяви национален траур в памет на загиналите, които включват 57 пътници и четирима членове на екипажа.

Катастрофата се случи в петък в град Винедо, разположен на около 80 километра северозападно от Сао Пауло. Самолетът се разби в жилищен район, като за щастие не причини жертви на земята, но нанесени са материални щети на няколко сгради. Въпреки първоначалната информация за 62 жертви, броят бе коригиран на 61 след уточнение от властите.

Самолетът е излетял от град Каскавел в 11:56 часа местно време и малко след това е започнал да губи височина с обезпокоителна скорост. Данните от уебсайта за проследяване на полети Flightradar24 показват, че самолетът е пикирал със скорост между 2,5 и 7,3 километра в минута в последните 60 секунди преди катастрофата.

Центърът за разследване и предотвратяване на авиационни произшествия към бразилските военновъздушни сили е установил, че пилотите не са отговорили на опитите на ръководството на въздушното движение в Сао Пауло да се свърже с тях. В същото време, не е подаден сигнал за помощ от страна на екипажа, нито е имало информация за лоши метеорологични условия.

Черната кутия на самолета е била открита и разследващите органи са започнали работа по анализа на данните от нея, за да се установят причините за трагедията.

Бразилската агенция за гражданска авиация съобщи, че самолетът е построен през 2010 година и е бил в добро експлоатационно състояние, с валидна регистрация и всички необходими сертификати за летателна годност. Членовете на екипажа също са били надлежно лицензирани и са имали необходимата квалификация за изпълнение на полета.

Обявените дни на траур ще дадат възможност на гражданите на Бразилия да отдадат почит на жертвите на тази ужасна трагедия, докато разследването продължава в търсене на отговори за причините, довели до тази смъртоносна катастрофа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари