Божидар Божанов: На пазара в Тетевен ме попитаха „Бате, искаш ли едни гласове да ти продам?“

3
Народният представител разказва за подозрителни предложения по време на предизборната кампания
Народният представител разказва за подозрителни предложения по време на предизборната кампания

Народният представител разказва за подозрителни предложения по време на предизборната кампания

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), Божидар Божанов, сподели в телевизионно интервю своята тревога за влиянието на купения вот върху изборните резултати. В предаването „Стълбището“ по Дарик радио той разказа за инцидент, при който му било предложено да закупи гласове по време на кампанията в Ловеч. Божанов, който бе водач на листата в региона, разкри, че докато раздавал листовки на пазара в Тетевен, бил директно офертиран от непознат мъж.

„Докато раздавах листовки на пазара в Тетевен, дойде при мен един човек и буквално ми каза: „Бате, искаш ли да ти продам гласове?“. Полицията не беше наоколо, а и не можах да запомня името му, затова го отпъдих“, сподели народният представител.

Божанов изрази загриженост за някои рискови секции в страната, където избирателната активност достига подозрително високи нива, дори над 100%. Той посочи конкретен пример със село Баня, където в един от кварталите с малко над 600 души всички са гласували в изборния ден, което поражда съмнения за манипулации.

Коалицията ПП-ДБ планира да изпрати списък с тези рискови избирателни секции на служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков. Въпреки подозренията на съпредседателя Кирил Петков, че Илков е под влиянието на депутата Делян Пеевски, „Продължаваме промяната“ ще му даде предварително доверие с надеждата за справедливи избори.

Божанов изрази мнение, че купените гласове имат сериозно влияние върху политическата сцена в страната. „Ако има около 150 000 купени гласа, това са между 12 и 15 депутатски места, в зависимост от активността. Тези гласове могат да сформират или да провалят правителства“, обясни той.

Депутатът подчерта, че ако не беше разцеплението в Движението за права и свободи (ДПС), кабинетът „Желязков“ щеше да бъде подкрепен от коалиция между ГЕРБ, ДПС и част от партия „Величие“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Никито
    Предлагат ти гласове, защото са те разбрали, че нещо не си наред!
  • -4
    4
    Пеевски
    Тоз като го ебах друго приказваше,ама много страстно пъшкаше!
  • -2
    3
    Murdzo
    Божанов,как искаха точно на теб да продават гласове,бе много си прост. Много леко кършиш китки и затова са искали да ти правят булидино,гърлесте каресте. Това ПП с накокорчения,дето го натопорчват от НАП,и ти не отстъпваш с въртящият се ханш.И ДБ са същите хиляда и една стоки магистрални ,ненаситни милокурки,облизалки.
  • -5
    2
    свидетел
    Не можал да запомни името му, затова го отпъдил? Става свидетел на престъпление, но не прави нищо по въпроса... Що така?
  • 1
    1
    Божанов
    Всъщност ме питаха "Бате,искаш ли един ПеПерас да ти продам" защото ме разпознаха,че съм жалка ДеБил-ПеПеруга.И така в Тетевен лапах цигански член!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари