Божидар Божанов: Депутат от ДПС често е посещавал шефа на Антикорупционната комисия

0
Депутатът настоява за прозрачност в работата на комисията
Депутатът настоява за прозрачност в работата на комисията Снимка: БНТ

Депутатът настоява за прозрачност в работата на комисията

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Божидар Божанов изрази сериозни опасения относно потенциално политическо влияние върху Антикорупционната комисия. В интервю за предаването "Денят започва" по БНТ, Божанов разкри притеснителни факти за честите посещения на депутат от ДПС в комисията.

"Депутат от ДПС - Пеевски често е посещавал Антикорупционната комисия и господин Славчев", заяви Божанов, уточнявайки, че става въпрос за народния представител Хамид Хамид. "Ще изискаме записи от камери. Това потенциално може да означава политическо влияние", добави той.

Тези разкрития идват на фона на неуспешния опит на ПП-ДБ да постигне оставката на председателя на Антикорупционната комисия Антон Славчев. Божанов коментира, че предложението за отстраняването на Славчев е внесено още през август, но до момента не е било разглеждано в пленарна зала.

"И вчера се потвърди, че Славчев е бухалка на Пеевски. Той оцеля с подкрепата на ДПС - Пеевски, ГЕРБ, БСП - Ново начало, както се шегуват колегите, и неучастието на ИТН", подчерта Божанов. Той изрази мнение, че Славчев не се справя адекватно със задълженията си като ръководител на комисията.

Депутатът от ПП-ДБ засегна и темата за отношенията между България и Република Северна Македония (РСМ) в контекста на евроинтеграцията на западната ни съседка. Според Божанов, настоящото правителство на РСМ се различава съществено от това, с което е било договорено френското споразумение.

"След френското споразумение не само България е спирачка, а целият Европейски съюз. Докато се държат по този начин, минират шансовете си за членство. Ние няма как да допуснем такова поведение да бъде толерирано", категоричен бе Божанов.

Той определи като недопустимо скорошното изказване на македонския вицепремиер, но изрази увереност в способностите на българското Министерство на външните работи да се справи със ситуацията: "МВнР има доста експерти, врели и кипели в този вид отношения. Смятам че се държат подобаващо".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Дед мАроз
    Не вЕее....... к'ъв педал може да е, като не стъпва у дЕсно? Само лЕво, леВо и пак левО!
  • 1
    3
    Ф.Котленски
    Двама милиардери,олигарси,си разделиха България и я управлявят като холдинг.Публиката гледа,но понеже този филм върви от 2009 година,на нея й омръзна и я нагази апатия, удобна за спокойствието ортаците.
  • -1
    2
    Sтанко
    Тоз от снимката - педал ли е ве?
  • 3
    1
    123
    Щом корумпираните отрепки от Пеевски Подлоги/Доносническа България вият срещу шефа на Антикорупционната комисия значи човека си гледа добре работата и пеперастите се чувстват застрашени! Време е прокуратурата да се намеси и да разследва Простото,Ококореното,ЕугЛена Мустакатова и останалите ДеБил-ПеПерастки отрепки!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари