Бойко Борисов: За първи път сложихме и кметовете в листите

0
Имаше драстична разлика между местните и парламентарните избори в представянето на партиите
Имаше драстична разлика между местните и парламентарните избори в представянето на партиите Снимка: Бойко Борисов / Facebook

Имаше драстична разлика между местните и парламентарните избори в представянето на партиите

ГЕРБ залага на кметове в листите си за парламентарните избори.

Партия ГЕРБ-СДС обяви стратегията си за предстоящите извънредни парламентарни избори, планирани за 27 октомври 2024 година. Лидерът на партията Бойко Борисов разкри, че за първи път в листите ще бъдат включени и кметове от редиците на ГЕРБ. Това стана ясно по време на среща с партийния актив и симпатизанти, проведена в курорта Боровец.

"За първи път сложихме и кметовете в листите. Не, че ще стават депутати, но имаше драстична разлика между местните и парламентарните избори в представянето на партиите. Защо сложихме кметовете? Не само заради доброто им представяне. Местната власт, с всичките ангажименти, които имаме към нея, пряко зависи от централната власт", обясни Борисов мотивите зад това решение.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ вече е утвърдила имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалицията ГЕРБ-СДС. Сред водачите на листи се открояват имената на няколко действащи кметове:

  • Димитър Николов - кмет на Бургас, ще оглави листата в 2-ри многомандатен избирателен район - Бургас
  • Живко Тодоров - кмет на Стара Загора, ще бъде водач на листата в 27-и многомандатен избирателен район - Стара Загора
  • Николай Мелемов - кмет на Смолян, ще поведе листата в 22-ри многомандатен избирателен район - Смолян
  • Йорданка Фандъкова - кмет на София в периода 2009-2023 година, ще застане начело на листата в 24-ти многомандатен избирателен район - София

Борисов акцентира върху приоритетите на партията, като заяви: "ГЕРБ иска, може и ще управлява добре в името на хората. В две неща сме доказани най-силни – сигурността и образованието". Той добави, че фокусът на партията ще бъде върху образованието, сигурността, санирането и инфраструктурните проекти.

Лидерът на ГЕРБ засегна и темата за миграционния натиск, като подчерта успехите на предишните правителства под негово ръководство: "Балканският път беше затворен от нашето правителство. На мен не ми връщаха мигранти. България е разграден двор през последните четири години", посочи той.

В заключение, Борисов призова съмишлениците си: "Да запретнем ръкави и да си върнем това, което развалихме през последните четири години". С тези думи той очерта амбицията на ГЕРБ да възвърне позициите си в управлението на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Смях в залата
    На тоя злобен към българите дъртак от Банкя дори македонците му се подиграха !!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари