Бойко Борисов: Трябва ли Киро или Пешо да предизвикват пожари, а после да се караме с какво държавата да компенсира?

0
Превенцията къде е?, попита лидерът на ГЕРБ
Превенцията къде е?, попита лидерът на ГЕРБ Снимка: Facebook

Превенцията къде е?, попита лидерът на ГЕРБ

В Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази своята благодарност към пожарникарите, наричайки ги "изключително смели момчета", които вършат огромна работа при пожари, наводнения и бедствия. Той подчерта важността на уважението към професиите като пожарникари, полицаи и военни и отправи критика към политиците, които трябва внимателно да подбират думите си, когато говорят за тези професии.

Борисов посочи необходимостта от отговорност и превенция, особено по отношение на човешката небрежност. Той спомена случаи, когато магистрали се затварят заради хвърлени фасове от автомобили и подчерта, че виновниците трябва да понесат отговорност, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.

"Трябва ли Киро Тракториста или Пешо, който има всичките забрани, да бранува, да реже и да предизвика пожари, които да унищожат за милиони и след това да се караме с какво държавата да компенсира. Превенцията къде е? Този, който хвърля фаса от колата и магистралата седи затворена 2 часа? Той какво, не трябва ли да си понесе наказанието. Какво общо има министърът с пожарната? Къде е министърът горе, къде сме ние долу!“, коментира още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ настоя за ефективни мерки и превенция и предложи закупуването на специални баки за "Спартан"-ите и "Кугар"-ите. Той подчерта, че дори и 33 такива мерки да бъдат взети, те няма да имат смисъл, ако не се работи за превенция на човешката глупост и на наказанията за извършителите.

Борисов отправи апел към кмета на Пловдив за ускоряване на работата по Околовръстното и предложи въвеждането на 5% данъчна ставка за земеделците при лоша реколта. Той обясни, че в години с тежки метеорологични условия, като жега и градушка, държавата трябва да бъде по-добър партньор и да предоставя гъвкава помощ.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че една от най-големите грешки, която признава, е, че Българите са били научени да карат безплатно по магистралите. Той предложи въвеждането на платена бърза трета лента на АМ "Тракия", в която да няма ТИР-ове, за да се подобри пътната безопасност и инфраструктурата.

По отношение на политическите коалиции, Борисов подчерта, че ГЕРБ не е направила коалиция с ДПС и призова ПП-ДБ за подкрепа при съставянето на кабинета. Той предупреди колегите си да не преминават червената линия на езика и призова за по-приятна и честна кампания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    16
    Мунчо
    Сретене, Тиквомир те чака дома да му дойдеш, а ти не довагяш...
  • 4
    15
    Читател
    "Ергенът"откакто си назначи арменката на най високия пост в държавата,започна да се облича по неин вкус и подобие. Риза,вратовръзка,костюм за над три хиляди лева,въобще субектът премина на други релси.Българите трябва да сме горди,че отгледахме един човек,който 35-ет години живее в немислимо за него и за нас охолство.Може да сме най бедните в Европа,но иначе си оставаме кротък и хрисим народ.
  • 5
    14
    Кур за Путин в гъза
    Трябва ли Боко мутрата да е лидер на партия, да обвинява обикновените хора и да не действа превантивно пожарите да не се случват толкова често?! Питам и отговор не искам, щото съм убеден, че Боко -комуниста-живковист и путинист трябва да е в затвора!
  • 1
    13
    мдаааа
    https://youtube.com/watch?v=nQ2ceo0aPgg&feature=shared
  • 8
    12
    Надя
    Този на снимката на мангал прилича.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари