Димящо дърво вдигна пожарната на крак в Русе

0
Най-вероятната причина за инцидента е изхвърлена незагасена цигара
Най-вероятната причина за инцидента е изхвърлена незагасена цигара Снимка: Архив

Най-вероятната причина за инцидента е изхвърлена незагасена цигара

Екипите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Русе демонстрираха бърза реакция през изминалото денонощие, отзовавайки се на три сигнала за потенциални опасности.

В ранните часове на вчерашния ден, точно в 08:00 часа, пожарникари от Втора районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) бяха алармирани за ситуация на улица "Приста" в град Русе. Причината за тревогата беше забелязан дим, излизащ от хралупата на дърво. При пристигането си на място, екипът установи, че източникът на дима е тлеене в кухината на голямо дърво. Специалистите предполагат, че най-вероятната причина за инцидента е небрежно изхвърлена незагасена цигара. Огнеборците своевременно овладяха ситуацията и потушиха тлеенето.

По-късно същия ден, в интервала между 18:07 и 18:30 часа, екип от РСПБЗН - Ветово беше мобилизиран за справяне със запалени сухи треви и храсти в непосредствена близост до пътното платно край село Писанец. Пожарникарите успешно локализираха и загасиха горящата растителност, предотвратявайки разпространението на огъня към пътя.

Почти едновременно, в 18:13 часа, постъпи сигнал за подобен инцидент в село Голямо Враново. Екип на РСПБЗН - Сливо поле незабавно пое към мястото на произшествието. В продължение на повече от час, до 19:20 часа, пожарникарите се бориха с пламъците, обхванали сухи треви и храсти в района. Благодарение на бързата и ефективна намеса на огнеборците, пожарът беше овладян.

Важно е да се отбележи, че при нито едно от гореописаните произшествия не са регистрирани материални щети. Това е пряк резултат от навременната реакция и професионализма на екипите на РДПБЗН - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    весо
    Пушачите да пускат фасове по асфалтираните липи по ул.Димчо Дебелянов,че тротоара е ужасен от корените на дърветата но виновни са идиотите които са ги асфалтирали
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари