Премиерът: Хората на терен проявяват героизъм

1
Димитър Главчев призова бедствието да не се политизира
Димитър Главчев призова бедствието да не се политизира Снимка: Областна администрация - Пловдив

Димитър Главчев призова бедствието да не се политизира

Всички институции в Пловдивска област са мобилизирани и работят денонощно за справяне с бедствието, съобщи областният управител проф. Христина Янчева. По нейните думи, пожарникарите, военнослужещите, горските работници и доброволците проявяват героизъм, полагайки максимални усилия за ограничаване на пожарите.

Геройски усилия в борбата с пожарите

Министър-председателят Димитър Главчев пристигна в село Отец Паисиево, придружен от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и министъра на труда и социалната политика Ивайло Иванов. Премиерът изрази признание към всички участници в борбата с огнената стихия и подчерта, че най-важното е липсата на човешки жертви.

Проф. Янчева: „Нямаше да се справим без активната помощ“

Областният управител проф. Христина Янчева посрещна министър-председателя и го увери, че всички институции и власти са мобилизирани за потушаване на пожарите. Тя изрази специална благодарност към пожарникарите и военните, които вече седем дни работят денонощно при високи температури, за да предпазят населените места в общините Хисаря и Калояново. Проф. Янчева подчерта ролята на директора на пловдивската пожарна ст. комисар Васил Димов, като отбеляза неговото професионално и ефективно ръководство на операцията.

Премиерът Главчев: „Не политизирайте бедствието“

Министър-председателят Главчев призова политиците да не политизират бедствието, наричайки това цинично на фона на положените усилия. Той прикани политиците да дойдат на място и да видят ситуацията със собствените си очи, вместо да отправят политически нападки.

Село Отец Паисиево - символ на единство

Главчев отбеляза символичната значимост на село Отец Паисиево, откъдето е част от рода на Васил Левски. Той отправи силен призив за единство в преодоляването на настоящото предизвикателство, като подчерта важността на обединението на обществото в трудни моменти.

Социална помощ за пострадалите

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов информира, че екипи на Агенцията за социално подпомагане вече са на терен, за да могат пострадалите от пожарите да подадат молби за първоначална помощ в размер до 1578 лева. Освен това, пострадалите могат да кандидатстват за допълнителна подкрепа до 2500 лева от Фонд „Социална закрила“ за обзавеждане и оборудване на домовете си.

Борбата с огнената стихия продължава

Днес борбата с огнената стихия в района на Отец Паисиево продължава, като се работи за ограничаване на периметъра на огъня. Два хеликоптера са на място, като допълнително хеликоптери са разположени и в района на село Воден. Премиерът Димитър Главчев благодари на Турция и Чехия за навременната помощ.

Следствието продължава

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов уточни, че след потушаването на пожарите ще бъде установено дали причината за възникването им е човешка небрежност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари