Благоустрояване на пространството около блок "Ловец" в Русе

1
Община Русе отчете активна седмица с множество инициативи и проекти в различни области
Община Русе отчете активна седмица с множество инициативи и проекти в различни области Снимка: Община Русе

Община Русе отчете активна седмица с множество инициативи и проекти в различни области

В сферата на опазването на околната среда и комуналните дейности продължават редица проекти. Сред тях са подготовката за полагане на нова настилка на подхода и паркинга към блок "Ловец" в централната градска част, както и обновяването на парковата площ в центъра на квартал "Средна кула". Изграждат се и се ремонтират пешеходни връзки между блоковете "Комаров" и "Биковски" с улица "Петрохан".

Община Русе продължава да приема документи по програма "LIFE" - "Българските общини работят заедно за подобряване качеството на атмосферния въздух" за подмяна на старите отоплителни уреди с алтернативни. Крайният срок за подаване на документи е 31 януари 2025 година.

Извършени са локални ремонти на улични настилки на няколко места в града, включително по улиците "Воден", "Ивац", "Петрохан" и "София". Отстранени са опасни пропадания по улиците "Видин" и "Изгрев", а по улица "Капитан Райчо Николов" са ремонтирани разрушени дъждоотвеждащи шахти.

Продължават дейностите по възстановяване на фонтана в градинката до Общинския пазар "Олимп" в квартал "Здравец", както и ремонтът на тротоарната настилка пред сградата на Регионална библиотека "Любен Каравелов" по улица "Иван Вазов".

В областта на образованието и културата общината е предоставила средства за ученици в самостоятелна форма на обучение за учебната 2023/2024 година, както и за дофинансиране на учебници за увеличен брой ученици. Обявени са свободни места за прием в детските градини и предучилищните групи към училища за предстоящото класиране на 14 октомври.

Община Русе е подписала договор за финансиране по проект "ReNature, Зелено моделиране на градски зони, създаване на нови системи за отдих и забавления на открито" по Програмата за трансгранично сътрудничество "ИНТЕРРЕГ VI-A Румъния - България 2021-2027 година".

В сферата на социалните дейности и здравеопазването са извършени планови проверки на наетите лица на длъжност домашен помощник по проект "Грижа в дома в община Русе". Стартирала е и организацията за реализиране на дейностите по Общинска програма "Да опазим очите на децата" за провеждане на информационна кампания, консултиране и промоция на очното здраве при децата от четвърта група на общинските детски градини.

В областта на спорта и младежките дейности са извършени подобрения в инфраструктурата на спортни обекти, включително поставяне на бетонови плочи около новоизградения фонтан и инсталиране на допълнително осветление в двора на Общинските тенис кортове в Парка на младежта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари