Община Русе отчете активна дейност по благоустройство и социални проекти

1
Какво свършиха общинските служители през седмицата 9 - 13 септември
Какво свършиха общинските служители през седмицата 9 - 13 септември Снимка: Община Русе

Какво свършиха общинските служители през седмицата 9 - 13 септември

Община Русе продължава да работи усилено за подобряване на градската среда и качеството на живот на своите граждани. През изминалата седмица бяха осъществени редица проекти в различни сфери на общинската дейност.

Инфраструктура и благоустройство

В квартал "Здравец" приключи ремонтът и полагането на нова асфалтова настилка на обслужваща улица и част от улица "Юндола", както и на пешеходната алея, свързваща блок "Титов" с улица "Петрохан". Извършени бяха и локални ремонти на единични разрушения по булевард "Васил Левски", булевард "Цар Освободител" и улица "Изгрев".

В селата Бъзън и Просена бяха ремонтирани компрометирани участъци от уличната мрежа чрез студено изкърпване. На улица "Сан Стефано" беше отстранено опасно пропадане.

Продължават дейностите по ремонт на фонтана в градинката до Общински пазар "Олимп" в квартал "Здравец", както и почистването на затревените фуги по плочките и бордюрите на прилежащите алеи и пространства.

Приключи полагането на сегментна паважна настилка и започна монтирането на паркова мебел и изграждане на ново външно осветление на пешеходните алеи в зелената част между Спортен комплекс "Ялта" и Градския стадион.

Образование и култура

Проведено беше съвещание с директорите на детски градини във връзка с подготовката за началото на учебната година. Извършена бе подготовка на тържествената церемония по случай 116-годишнината от обявяването на Независимостта на България, която ще се проведе на 22 септември.

Приети бяха отчети по Програма "Култура" и количествено-стойностни сметки за ремонтни дейности в читалищата, намиращи се в сгради общинска собственост.

Подготвено бе предложение до Общински съвет – Русе за групи и паралелки с брой деца под определения минимум и сформиране на слети паралелки.

Международни програми и проекти

Кметът Пенчо Милков и заместник-кметът Златомира Стефанова участваха в официалното откриване на бизнес събитие на посолството на Китайската народна република и Агенция "InvestBG" в Националния дворец на културата в София. Форумът е част от събитията у нас по повод 75-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Китай.

Проведена бе работна среща със заместник-министъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството Веселина Терзийска, на която бяха обсъдени обектите от Инвестиционната програма на общините, финансирана от Държавния бюджет за 2024 година.

Социални дейности и здравеопазване

На 13 септември бе извършено класиране за обявените свободни места за прием в общински детски ясли в системата за електронно класиране. Внесено бе предложение до Общински съвет – Русе за одобрение на споразумение за финансиране между "УНИЦЕФ" и Община Русе по проект за подкрепа на непридружени и разделени деца бежанци.

На 12 септември бе проведено Общинско училище за родители с гост-лектори от УМБАЛ "Медика". Експерти на Превантивно-информационния център проведоха 3 тренировъчни дейности по Програмата за универсална превенция "Спорт за свободен живот", като обхванаха 50 деца.

Спорт и младежки дейности

Приключи ремонтът на помещения в сградата на Общинския младежки дом. Извършена бе подготовка на Градския стадион за футболни срещи.

Награден бе Никълъс Николов – европейски шампион по бокс и възпитаник на Боксов клуб "Локомотив". Млади певци от Студио за поп и джаз пеене "Икономов" и Вокална формация "Приста" към Общинския младежки дом спечелиха престижни награди от Националния конкурс "Дунавски звезди" в град Силистра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Пеню
    На това джудже му стана навик да прекалява! Ама ние сме си виновни!!!
  • 6
    5
    Хаха
    Ама вие самите вярвате ли си на написаното или смятате гражданите за по-балами от вас?!! Нагло е!
  • 8
    4
    русчуклия
    Каква дейност,защо лъже Пенчо? По разбит,тъмен и мрачен град не сме имали.
  • 8
    3
    Гост
    Дори нормално улично осветление нямаме през 21 век
  • 6
    2
    Бенедикт
    Ще си заплюя някое общинарче и ще го кача в колата да го повозя за да ми покаже благоустройството. Ще карам само по големите улици на града за да съм обективен И когато не успее да ми покаже, ще го натикам в някой контейнер ако има място щото те преливат... Жалкото е че тия утки майни харчат нашите пари а нямат мозък за две стотинки.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари