Бионсе подкрепи Камала Харис за президент

0
Певицата се включи в предизборен митинг за правата на жените в САЩ
Певицата се включи в предизборен митинг за правата на жените в САЩ

Певицата се включи в предизборен митинг за правата на жените в САЩ

Бионсе подкрепи Камала Харис на митинг за правата на жените в Хюстън.

Историческа среща между две влиятелни жени

Американската певица Бионсе направи изненадваща поява на политически митинг в подкрепа на вицепрезидента на Съединените американски щати Камала Харис в град Хюстън, щата Тексас. Около 30 000 души станаха свидетели на необичайната изява на суперзвездата, която този път не пя, а отправи важно послание към присъстващите, предаде Ройтерс.

Родената в Хюстън изпълнителка се обърна към множеството с думите: "Не съм тук като знаменитост. Не съм тук като политик. Тук съм като майка". Тя допълни още: "Свободата ви е ваше право, дадено от бога, ваше човешко право".

Политическа подкрепа в ключов момент

Митингът, посветен на правото на жените на аборт, придоби особена значимост с появата на Бионсе, която представи Камала Харис под звуците на песента "Фрийдъм" - химн на предизборната ѝ кампания. Двете жени споделиха емоционален момент на сцената, прегръщайки се преди речта на вицепрезидента.

Значението на женския вот

Според социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос от края на август, Харис води пред своя опонент Доналд Тръмп с 13 процентни пункта сред жените избиратели - 49 процента срещу 36 процента. Професор Мелвин Л. Уилямс от университета "Пейс" коментира: "Бионсе е една от най-влиятелните жени в развлекателната индустрия в исторически момент, когато най-влиятелната жена в САЩ се кандидатира за президент". Същевременно той отбелязва: "Трябва да признаем, че знаменитостите са чудесни политически рекламни агенти, но те не са гарант за политическа победа на кандидатите".

Дългогодишна политическа ангажираност

С 314 милиона последователи в социалната мрежа "Инстаграм", Бионсе има значително влияние върху младите и чернокожите избиратели. Нейната политическа активност датира от 2008 година, когато съпругът ѝ Джей Зи организира митинг в подкрепа на Барак Обама. През 2009 година тя изпълни националния химн при встъпването в длъжност на Обама, а през 2016 година подкрепи Хилъри Клинтън. През 2020 година певицата застана зад кандидатурата на Джо Байдън и Камала Харис в "Инстаграм".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари